Ana SayfaOyunPath of Exile Sistem Gereksinimleri

Path of Exile Sistem Gereksinimleri

Artık tamamen ücretsiz hale gelen Aksiyon RPG oyunu Path of Exile tüm oyunculara açılmış durumda. Yani hemen indirip oyuna girebilirsiniz. Oyunu indirmeden önce Path of Exile Sistem Gereksinimleri içeriğini kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca sizlere şimdi oyun hakkında biraz bilgi vererek içeriğini anlatmak istiyorum.

Oyuna ilk girdiğinizde normal olarak karakterimizi seçiyoruz. Diablo oynayanlar hatırlarlar. Aksiyon RPG oyunlarında 5’e yakın farklı sınıflarda karakterler bulunur. İşte Path of Exile’da da yine bu şekilde 6 adet sınıf bulunuyor. Witch, Duelist, Ranger, Marauder, Shadow ve Templer sınıflarından birisini seçerek oyuna giriyoruz. Bu sınıfları teker teker sizlere açıklamayacağım. Bildiğiniz RPG oyunlarındaki okçu, büyücü vs. gibi sınıfların aynısı sadece isimleri değişik. Oyunda şu anda 6 adet sınıf bulunuyor fakat bu sınıf sayısının ileri ki dönemlerde ek paketler ile artacağına eminim. Karakterimizi seçtikten sonra bir lig seçmemiz gerekiyor. Bu ligler için oyun modu diyebiliriz.

Standart Domination ligini seçtikten sonra ilk bölüme başlıyoruz. Zaten başlar başlamaz yine aklımıza Diablo geliyor. Can ve Mana barından haritaya kadar hemen hemen her şey oldukça benziyor. Envantere baktığımızda da yine soketli eşyalar vs. yine aynı. Fakat hemen üzülmeyin. Bu oyunun önemli farkları bulunuyor. Bunlardan en önemlisi D3’de olduğu gibi parayı basıp üst düzey eşyalar alamamamız. Hatırlayacak olursak üçüncü oyunda bu nedenden dolayı serinin tüm özelliği ortadan kalkmış ve bence tamamen noob’lar için bir oyun yapılmıştı. İşte Path of Exile için eski Diablo oyunlarının yeni nesli diyebilirim. Aynı havayı burada da tadıyorsunuz.

Gelelim sizlere bahsettiğim yetenek ormanına. Bunu sağlayan en önemli şey ise tabi ki yetenek ağacı. Oyunda inanılmaz büyük bir yetenek ağacı sistemi var ve seviye atladığınızda tamamen kendi tercihlerinize göre istediğiniz yeteneği alıyorsunuz. Aslında inanılmaz büyük bir ağaç demem bile yetersiz kalıyor çünkü ben daha önce böyle bir şey daha görmedim. D2 ile kıyaslayacak olursak onun yaklaşık 20 katı diyebilirim. Hatırlarsanız D3’de bu olay yoktu ve berbat bir şekilde oyunun size sunduğu sınırlı yetenekleri almak zorundaydınız. Fakat burada yetenek ağacı sisteminde inanılmaz bir özgürlük var. Güç, Zeka ve Çeviklik olarak üç ana kaynak bulunuyor. Bu kaynakların alt dalları da uzayıp gidiyor. Şunu da belirtmekte fayda var ki oyun internet üzerinden oynanıyor. Bu nedenle internet bağlantınız yoksa oyuna girmeniz imkansız. Ayrıca pvp sistemi de harika yapılmış. Birde oyunun bundan sonra ücretsiz olduğunu söylesem artık tadından yenmez sanırım değil mi? Evet gerçekten öyle. (Kısacası yeni Diablo 2’miz Path of Exile diyebilirim.)

Path of Exile Sistem Gereksinimleri bizlere sadece minimumu veriyor ve baktığımızda ise inanılmaz düşük olduğunu görüyoruz. Bu da oyunun grafiklerden çok oynanışa yönelik olduğunu bizlere gösteriyor. Oyunun açılabilmesi için Intel Pentium 4 veya AMD Athlon 64 işlemci modelleri yeterli oluyor. Yani eski bilgisayarlarda bile bu efsane oyunu oynayabilirsiniz. Grafik ayarlarına girdiğinizde ise zaten oldukça detaylı seçenekler karşınıza gelecek. Eğer ki bir ihtimal bilgisayarınız zorlanırsa buradan herhangi bir detayı kapatarak oyunu hızlandırabilirsiniz. Benim sizlere önerim bu gibi durumlarda gölgeleri kapatmanız. Çünkü gölgeler gerçekten oldukça fazla sistem gücü harcıyor. Sistem gereksinimleri içinde ekran kartına baktığımızda ise Nvidia GeForce 7800 GT veya ATI Radeon X1950 Pro modellerinin yeterli olduğunu görüyoruz.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP (SP3) / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8
  • İşlemci: Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64 (x86-uyumlu 1.4 GHz yada daha hızlı işlemci)
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 5 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce 7800 GT / ATI Radeon X1950 Pro
  • DirectX: Dx 9

BENZER MAKALELER

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER