Ana SayfaOyunPlants vs. Zombies: Garden Warfare Sistem Gereksinimleri

Plants vs. Zombies: Garden Warfare Sistem Gereksinimleri

Defans oyunlarının ilginç bir örneği olan Plants vs. Zombies yeni oyunu Plants vs. Zombies: Garden Warfare ile devam diyor. Oyun ilk olarak Xbox 360 ve Xbox ONE için piyasaya sürülmüş olsa da şimdi de PC oyuncuları için çıkmış durumda. İlk olarak şunu söylemeliyim ki yeni oyunun eskisi ile hiçbir alakası bulunmuyor. Hatırlarsanız eski oyun 2 boyutluydu ve bahçenize gelen zombileri bitki ekerek durdurmaya çalışıyordunuz. Bu sefer Plants vs. Zombies: Garden Warfare işler tamamen değişiyor ve karşımızda takım halinde oynadığımız bir TPS oyunu görüyoruz. Tabi bizlerden istenilen sistem gereksinimleri de oldukça yükselmiş. Ama istenilen her bir sisteme değeceğini oynadıktan sonra anlayacaksınız.

Oyunda 5 farklı mod bulunuyor. Bu modlar içerisinde karakteriniz ile gelen zombileri durdurmaya çalışıyorsunuz. Yada isterseniz bitkiler ile zombilerin karşı karşıya geldiği takım oyunu oynayabiliyorsunuz. İlk 50 düşmanı öldüren takım oyunu kazanıyor. Bir diğer modda ise kendi bölgelerinizi korumaya çalışırken rakip takımın bölgelerini ele geçirmeye çalışıyoruz. Diğer modları teker teker anlatmayacağım. Bu modların hepsinin tek bir ortak noktası bulunuyor. O da internet üzerinden farklı oyuncular ile oynamanız. Fakat az sayıda harita olması oldukça kötü olmuş. Bu haritaların yeni güncellemeler veya ek paketler ile genişlemesini bekliyoruz. Fakat karakterler sayısının oldukça fazla olması bu açığı kısmen kapatmış. Oyunda puan toplayıp seviye atladığınızda yeni karakterleri açabiliyorsunuz.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare için Frost Bite 3 oyun motoru kullanılmış. Yapımcı firma PopCap Games bu oyun motorunun sınırlarını zorladığını görüyoruz çünkü grafikler oldukça güzel. Canlı renkleri ile ön plana çıkan oyunda efetkler ve dokular oldukça başarılı yapılmış. Çevrede ise bazı yerlerde yıkımlar olabiliyor. Fakat Battlefield 4’de olduğu gibi devasa yıkımlar beklemeniz hata olur çünkü yıkım dediğim belki birkaç çitin ya da camın kırılması. Eski oyunda hatırlarsanız ay çiçeği ya da bitki yiyen çiçek gibi pek çok farklı şey bulunuyordu. Yeni oyun içerisinde bu bitkilerin hepsi mevcut. Üstelik bu bitkileri kişiselleştirerek dış görünüşlerini de değiştirebiliyorsunuz. Bu karakterlerin detayları da oldukça fazla. Ayrıca bu karakterlerin her birisinin farklı özellikleri bulunuyor. Örneğin kaktüs alarak rakipleri çok uzak mesafeden vurabiliyoruz.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare sistem gereksinimleri gayet uygun görünüyor. Yeni nesil oyunlardan olması sistem gereksinimlerini çok fazla yükseltmemiş. Oyun bizlerden minimum Intel Core 2 Duo işlemci ve Nvidia GeForce 8800GT ekran kartı istiyor. Önerilenler içerisinde ise 4 çekirdekli Intel işlemci veya 6 .ekirdekli AMD işlemci isteniliyor. Ekran kartı olarak ise 3 GB Nvidia Geforce GT660 son detaylarda açmanızı sağlayacaktır.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / Windows 8 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo @ 3.0 GHz / AMD Athlon 64 X2 3.0 GHz
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 15 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce 8800GT /ATI Radeon HD 5750
  • DirectX: Dx 10

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / Windows 8 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Quad Core / AMD Six Core
  • Bellek: 8 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 15 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (3GB)Nvidia Geforce GT660 / AMD Radeon 7870
  • DirectX: Dx 10

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER