Ana SayfaOyunMurdered: Soul Suspect Sistem Gereksinimleri

Murdered: Soul Suspect Sistem Gereksinimleri

Murdered: Soul Suspect kısaca bir dedektif oyunu diyebiliriz. Geçmişte yakalanamayan bir katilin peşinden giden karakterimiz bir süre sonra ne yazık ki ölüyor. Fakat öldükten sonra öteki dünyaya gidemiyor. Gidebilmesi için bu katili yakalaması ve huzura ermesi gerekiyor. Evet oyunumuz bu şekilde başlamış oluyor. Murdered: Soul Suspect Sistem Gereksinimleri bilgilerine geçmeden evvel biraz daha detaylardan bahsedelim.

Oyun sıradan dedektiflik oyunlarından oldukça farklı. Öncelikle ölü olduğumuzdan dolayı duvarların içerisinden geçebilmek gibi pek çok farklı avantajımız var. Ayrıca başka birisinin katili yerine bizi öldüren kişiyi bulmaya çalışıyoruz. Bu da oyunu sıradan yapımların ötesine taşımış. Başarılı bir hikayeye sahip olan oyunda hayalet olduğumuzdan dolayı hiçbir şeye elimizi süremediğimiz gibi aynı zamanda tüm ip uçlarını yazılı bir şekilde görebiliyoruz. Oynanış olarak da bu ip uçlarını bulmak ve olayları çözmek şeklinde ilerleyen Murdered: Soul Suspect bu yapısıyla da oldukça eğlenceli bir yapım olmuş. Fakat karşımıza çıkan bulmacaları çözerken eğer hata yaparsanız tekrardan deneyerek bulabiliyorsunuz. Bu olay oldukça kötü olmuş. Ben olsam oyuncuya ikinci bir şans vermezdim ve oyunu daha zor yapardım.

Oyundaki karakterimizin bazı avantajları var demiştik. Onlardan birisi de karşımıza çıkan kişilerin içine girip onları kontrol edebilmemiz. İçine girdiğiniz insanların aklını okuma veya gözünden görme gibi değişik seçenekler bizlere sunuluyor. Fakat bu seçeneklerden sadece bir veya iki tanesi karşımıza çıkıyor. Yani oldukça kısıtlı şeyler yapabiliyoruz. Ayrıca nesnelerin geçmişlerini de görebiliyoruz. Hayalet olduğumuzdan dolayı karşımıza zaman zaman çeşitli kötü ruhlar da çıkabiliyor. Bu ruhlar eğer sizi görürse etrafınızda bulunan ruh boşluklarına saklanıyorsunuz. Arkalarını döndüklerinde ise saldırarak onları yok edebiliyoruz. Bu mekaniğin asıl hikaye ve dedektiflik ile ne alakası var anlayamadım. Bana sorarsanız oldukça gereksiz ve sıkıcı olmuş.

Oyunda insanları oyalayabilmek için farklı şeyler de mevcut. Örneğin nesneleri hareket ettirme veya ses çıkarma gibi şeyler ile yapay zekayı yönlendirebilirsiniz. Fakat yapay zeka oldukça kötü diyebilirim. Örneğin siz bir makineyi bozup ses çıkardığınızda orada bulunan adam robot gibi ses çıkardığınız yere yürüyor. Ve sürekli olarak bu şekilde tekrar edebiliorsunuz. İsterseniz yüz kere ses çıkarın o adam yine oraya gidecektir. Çünkü yapay zekaya dair en ufak bir iz yok. Bunun dışında ayrıca bir kedinin içerisine girerek de dar yerlerden geçebilirsiniz. Oyun için kısaca hikaye olarak mükemmel fakat oynanış olarak o kadar da iyi olmadığını söyleyebilirim.

Oyunda bunun gibi eksik yönler olsa da grafiksel olarak epey güzel yapılmış. Çevre ve karakter detayları üst düzeyde ve ışıklandırmalar da oldukça güzel yapılmış. Zaten hayalet olduğumuzdan dolayı çoğu zaman siyah beyaz ilerlese de yine de süper yapılmış. Murdered: Soul Suspect sistem gereksinimleri ise bence oldukça uygun görünüyor. Oyun bizlerden minimum Nvidia GeForce 8800 GT ekran kartı istiyor. Bu kartın artık standart olduğunu ve genellikle tüm oyunlarda minimum olarak istenildiğini görüyoruz. Bu nedenle eğer bir ekran kartı alacaksanız bu model ve üzerindeki bir kartı almanızı tavsiye ederim. Minimumda işlemci olarak bir model belirtilmemiş. Bu da Core 2 Duo ile bile oyunu açabileceğinizi gösteriyor.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista (64-bit)
  • İşlemci: Yüksek performans çok çekirdekli İşlemci
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 12 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (512 MB) Nvidia GeForce 8800 GT / AMD Radeon HD 3870
  • DirectX: Dx 10

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit) / Windows 8 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-920 / AMD FX 8000
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 12 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (1GB)Nvidia GeForce GTX 660 / AMD Radeon R9 270
  • DirectX: Dx 11

BENZER MAKALELER

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER