Ana SayfaOyunBattlefield 3 Sistem Gereksinimleri

Battlefield 3 Sistem Gereksinimleri

Battlefield efsanesi tüm hızı ile gelişmeye devam ediyor. Battlefield 3 ise üstün grafikleri ile bu seride kendini öne çıkaran en önemli yapım. Battlefield 3 sistem gereksinimleri hakkında verilen bilgilere geçmeden önce sizlere oyun hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi bu seri aslında online oyun üzerine kurulu. Fakat BF3 içerisinde ayrıca senaryo modu da bulunuyor. Oyunun senaryo kısmı bir sorgu odasında başlıyor. Ana karakterimize sorulan sorular cevaplandıkça geçmiş günlere dönüyor ve bölüm bölüm oyunda ilerliyoruz. Ayrıca yan senaryolarda farklı karakterler ile de oynayabiliyoruz. Oyun dünyanın pek çok farklı yerinde geçiyor. İlk olarak İran’da bir nükleer bombayı etkisiz hale getirmek için başlayan görevimiz daha sonradan Fransa’ya ve Amerika’ya uzanıyor.  Çok detaylı olmasa da BF3 için senaryo olarak iyi derecede diyebiliriz.

Oynanış sırasında ise ilk etapta oyun size açık dünya tarzındaymış gibi gelebilir. Fakat bölümlerde haritanın biraz dışına çıktığınızda ekranınızda geri sayım başlıyor. Eğer geri sayım bitmeden dönmezseniz ölüyorsunuz. Yani aslında uçsuz bucaksız görünen o harita bizim için oldukça ufak. Ayrıca bölümler sırasında sadece FPS modunda elimizde silahla ilerlemiyor aynı zamanda bazı yerlerde uçak veya tank gibi çeşitli savaş araçlarını da kullanabiliyoruz. Özellikle uçak bölümü görsel olarak harika olmuş. Bölüme bir savaş uçağının içerisinde gemi üzerinde başlıyorsunuz. Kontrolleri yaptıktan sonra ise birden havalanmaya başlıyor ve deniz üzerinde son hızda süzülüyorsunuz. Bizlere harika bir görsel şölen sunan bölümü videolar kısmından izleyebilirsiniz. Kısacası oyunun senaryo modu oldukça zevkli bir hale getirilmiş. Savaş sırasında cephane sıkıntısı çok fazla yaşamıyoruz. Yapımcı firma bizlere bol keseden mermi vermiş durumda. İstediğiniz gibi harcayın demiyorum ama yine de merminin biteceğini sanmıyorum.

Frost Bite 2 oyun motoru ile geliştirilen Battlefield 3 grafiksel olarak dönemin en iyi oyunlarından bir tanesini bizlere sunuyor. Hatta en düşük ayarlarda bile oyundan olağanüstü bir performans alıyorsunuz. Oldukça gerçekçi bir atmosfere sahip olan oyun bu sayede bizleri kendisine hayran bıraktırıyor. Işıklar, duman efektleri ve patlamalar öylesine gerçekçi görünüyor ki kendinizi gerçek bir savaşın içerisinde hissediyorsunuz. Işık oyunlarından biraz bahsetmek istersek örneğin karanlıkta yürüyorsunuz ve birden karşınıza bir ışık kaynağı çıktı. İşte o zaman tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi kısmen kör oluyorsunuz ve gözlerinizin ışığa alışması biraz zaman alıyor. Ayrıca oyunda can barınız olmasa da vurulduğunuzu ekranda çıkan kan ve toprak lekelerinden ve görüş kaybından net olarak anlayabiliyorsunuz.

Battlefield 3 sistem gereksinimleri için verilen bilgilere gelelim. Oyun bizlerden en düşük Intel Core 2 Duo, önerilen olarak ise 4 çekirdekli bir işlemci istiyor. Bu anlamda işlemci gereksinimi olarak BF3’ün oldukça cömert olduğunu söyleyebiliriz. Ekran kartına geldiğimizde ise minimum GeForce 8 serisi bir ekran kartına ihtiyacınız var. Minimum gereksinimlerde bu kart Nvidia GeForce 8800 GT olarak gösterilmiş. Yazının en alt kısmında ise desteklenen ekran kartlarını bulabilirsiniz. RAM ihtiyacında ise önerilen olarak 4 GB yazılmış. Yani RAM bellek sıkıntısı çekeceğinizi sanmıyorum.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista / Windows 7
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo @2.4 GHz / Althon X2 @2.7 GHz
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 20 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce 8800 GT / ATI Radeon 3870
  • DirectX: Dx 10

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Quad-core
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 20 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 560 / ATI Radeon 6950
  • DirectX: Dx 11

Desteklenen Ekran Kartları

ATI Radeon: 3000, 4000, 5000, 6000 serisi (ATI Radeon 3870) (DirectX 10.1) (512 MB RAM)

Nvidia GeForce: 8, 9, 200, 300, 400, 500 serisi (Nvidia GeForce 8800 GT) (DirectX 10.0) (512 MB RAM)

Battlefield 4 sistem gereksinimleri

Battlefield: Hardline sistem gereksinimleri

BENZER MAKALELER

4 YORUMLAR

  1. Ben 4 GB RAM Amd ıı atlhon x4 630 2.80 nvidia gt 405 ddr3 1gb 64 bit dx 10.1 ayarlar high ekran çözürnürlük 800×600 15-20 alıyorum

  2. Sistemim düşük olduğundan battlefield 4 e hiç bulaşmıyım bunu yükliyim dedim fakat oyun aşırı derecede kastı :( sistemim gt540 m ekran kartı i5 işlemci ve 8 gb ram sizce bu kadar zorlanması normalmi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER