Ana SayfaOyunAge of Wonders 3 Sistem Gereksinimleri

Age of Wonders 3 Sistem Gereksinimleri

Oldukça köklü bir seri olan Age of Wonders son ve üçüncü oyunu Age of Wonders 3 ile bizleri yepyeni bir maceranın içerisine sokuyor. Sıra tabanlı bir strateji oyunu olan Age of Wonders 3 tipik RPG unsurları olan Elfler ve Orklar gibi farklı ırkları içerisinde bulunduruyor. Sıra tabanlı olması nedeniyle hem savaşlarda hemde harita içerisinde sıranız bittiğinde turunuzu sonlandırarak karşı tarafın hareket etmesini bekliyorsunuz. Bu nedenle beklemeyi sevmeyen veya aksiyon savaş oyunlarından hoşlanan kişiler için bu oyuna başlamalarını tavsiye etmiyorum.

Oyuna girdiğinizde senaryo kısmında iki farklı seçenek sizleri karşılıyor. Bunlardan bir tanesine tıklayarak o senaryo moduna başlayabiliyoruz. Harita ekranınıza geldiğinde oyunun Heroes ile olan benzerliği dikkatinizi çekecektir. Fakat tabi ki daha yeni olmasından ötürü Age of Wonders 3 sistem gereksinimleri biraz daha yüksek. Harita üzerinde bulunan karakter sembolünüz ile nerede olduğunu görebiliyor ve hareket edebiliyorsunuz. Fakat aralarındaki en büyük farkın savaşlar olduğunu söyleyebiliriz. Age of Wonders 3 içerisinde sıra tabanlı olmasın rağmen oldukça büyük alanlarda büyük ordular ile savaşlar yapılıyor.

Savaş alanında birliklerinizin hareket edebileceği belirli sınırlar oluyor. Örneğin okçularınız 4 birimlik alanda hareket edebilirken savaşçılar daha uzağa gidebiliyor. Sıra sıra karşı taraf ile savaşıldığı için stratejinizi iyi geliştirmeniz lazım. Örneğin okçularınızı düşmandan uzak tutabilirseniz yenme şansınız daha fazla artar. Zaten bu tarz bir oyunu daha önceden oynadıysanız hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Şunu da hatırlatmakta fayda var ki ana karakterimiz de savaşlar içerisinde hareket edip saldırabiliyor. Ama dikkat edin o ölürse oyunu kaybediyorsunuz.

Haritadaki yaratıkların yanlarına geldiğinizde büyük ihtimalle onlarla savaşıyorsunuz. Çok azı sizden korkup kaçıyor ya da sizin birliklerinize katılıyor. Ayrıca ana karakterimiz ile çeşitli büyüler yapabiliyoruz. Seviye atladıkça yeni büyüleri öğrenebiliyoruz. Oyunun grafikleri ise gayet iyi düzeyde. Zaten sıra tabanlı oyunlarda grafikler o kadar ön plana çıkmıyor. Çünkü adı üstünde asıl önemli olan nokta burada doğru taktikleri kurup kendinizden daha güçlü düşmanları yenmenizde yatıyor.

Age of Wonders 3 sistem gereksinimleri için gayet standart diyebilirim. Hatta bu gereksinimlerin aynısını pek çok yeni oyunda görebiliyoruz. Minimumda Nvidia GeForce 8800 ekran kartı ve Core 2 Duo işlemci istenilirken önerilenler içerisinde Nvidia Geforce GTX 460 ekran kartı ve Core 2 Quad işlemci istenilmiş. Eğer oyunu tam detaylarda oynamak istiyorsanız işlemci olmasa da ekran kartı yönünden biraz zorlanabilirsiniz. Fakat dediğim gibi grafikler oyundan aldığınız zevki diğer oyunlar kadar artırmayacaktır. Çünkü sıra tabanlı olan Age of Wonders 3 durup düşünmeniz gereken ve stratejilerinizi ön planda tutmanız gereken bir oyun. Bu nedenle önerilen sistem gereksinimleri oyuncular için çok da önemli bir unsur sayılmaz.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 8.1
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E6600 @2.4 Ghz / AMD Athlon 64 X2 5000+ @2.6 Ghz
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 10 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (512 MB) Nvidia GeForce 8800 / ATi Radeon HD 3870 / Intel HD 3000
  • DirectX: Dx 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 8.1
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q6600 @2.4 GHz / AMD Phenom X4 9900 @2.6 GHz
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 10 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (1GB) Nvidia Geforce GTX 460 / AMD Radeon HD 6850
  • DirectX: Dx 11

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER