Ana SayfaOyunBorderlands: The Pre-Sequel Sistem Gereksinimleri

Borderlands: The Pre-Sequel Sistem Gereksinimleri

Borderlands: The Pre-Sequel bu sefer senaryo olarak bizleri biraz daha öncelere götürüyor. Daha doğrusu birinci oyun ile ikincisi arasındaki bir dönemi anlatıyor diyebiliriz. Oyundaki esas hedefimiz ise Jack adlı karakteri kurtarmak. İkinci oyunda kötü tarafta olan Jack, bu sefer iyi bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda ilerledikçe Jack’in git gide daha da kötüleştiğini net olarak görebiliyoruz. Borderlands: The Pre-Sequel Sistem Gereksinimleri sayfanın en kısmında yer alıyor. Önce oyunumuz hakkında biraz daha detay verelim.

Oynadığımız harita ise ilk oyunda bulunan Pandora isimli gezegenin uydusu. Yani oyunumuz uzayda geçiyor. Elpis isimli bu uydu gezegen aynı aya benziyor. Yerçekimi oldukça düşük ve pek çok farklı yaratık bulunduruyor. Yerçekimin az olması ise oyunu daha da eğlenceli bir hale getirmiş. Zıpladığınız zaman metrelerce yukarı çıkabiliyor ve süzülerek aşağı iniyorsunuz. Doğal olarak da burada oksijen bulunmuyor. Bu nedenle yanımızda bir oksijen tüpü ile geziyoruz. Eğer tüpümüz biterse yavaştan son duanızı etmeye başlayabilirsiniz çünkü oksijen azaldığında bir süre sonra ölüyorsunuz. Fakat harita içerisinde pek çok yerde oksijen depolayabiliyoruz.

Çoklu oyun modunda ise 4 kişi aynı anda oynayabiliyor. Eski oyundaki gibi yine 4 değişik sınıftan birisini seçerek oyuna başlıyoruz. Bu sınıfların her birisinin farklı özellikleri mevcut. Bu özellikler yine oyun stilimizi değiştiriyor. Tıpkı diğer oyunlarda olduğu gibi burada da karşımıza çıkan düşmanları öldürdükçe ve görev yaptıkça tecrübe kazanıyor ve seviye atlıyoruz. Bu seviyeler ile yetenek ağacından istediğimiz yetenekleri açıyor ve sürekli olarak daha güçlü hale gelmeye çalışıyoruz.

Borderlands: The Pre-Sequel yine açık dünya tarzında bir haritaya sahip. İlerleyiş ana ve yan görevleri bitirerek yapılıyor. Bu görevler ise bir süre sonra kendini tekrarladığından oynayanları sıkabiliyor. Fakat çoklu oyun modunda iken biraz daha eğlenceli denilebilir. Silahlara baktığımızda ise sürekli olarak etraftan yeni silahları ve cephaneleri toplayabiliyoruz. Bu sayede silahsız kalmak neredeyse imkansız gibi bir şey. Silah çeşitliliği ise oldukça fazla. Bir çok farklı etkisi olan silah bulunuyor. Bu nedenle işinize yaramayanları direk olarak satabilirsiniz.

Oyunun grafiklerinin ise diğer oyunlardan çok fazla farklı olmadığını görüyoruz fakat Borderlands: The Pre-Sequel sistem gereksinimleri biraz daha artmış. Unreal Engine 3 grafik motoru kullanılan oyun gayet güzel görünüyor. Fakat eski oyunlarında bulunan pek çok görsel hata yine burada da ne yazık ki karşımıza çıkıyor. Bu nedenle bu hatalara teker teker değinmeyeceğim. Eski oyunlarından farklı bir yapım bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Borderlands: The Pre-Sequel ile aynı eski oyunu sadece farklı bir hikayede oynuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Çünkü hem grafiksel olarak hemde oynanış olarak tıpatıp aynı.

Sistem Gereksinimleri biraz yükselmiş dedik. Oyunumuz bu sefer en düşük olarak bizlerden Pentium 4 yerine Intel Core 2 Duo işlemci ve Nvidia GeForce 8600 ekran kartı istiyor. (minimum gereksinimde ekran kartı 1. oyun ile aynı). Önerilenler içerisinde ise Intel Core 2 Quad işlemci ve GeForce GTX 560 ekran kartı istenilmiş. (önceki oyun olan Borderlans sistem gereksinimleri içerisinde bunlar Core 2 duo ve GTX 260 modelleriydi). Genel olarak gereksinimlerin artığını bu şekilde daha rahat gördük. Bakalım 3. oyun bizlerden nasıl bir sistem isteyecek göreceğiz.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo @2.4 Ghz / AMD Athlon 64 X2 5200+
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 13 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (256 MB) Nvidia GeForce 8600 / ATI Radeon HD 2600
  • DirectX: Dx 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP / Windows Vista / Windows 7/ Windows 8
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad @2.4 GHz / AMD Phenom II X4 @2.8 GHz
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 20 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (1 GB)Nvidia GeForce GTX 560 / AMD Radeon HD 5850
  • DirectX: Dx 10

Borderlands sistem gereksinimleri 

Borderlands 2 sistem gereksinimleri

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER