Ana SayfaOyunAlien: Isolation Sistem Gereksinimleri

Alien: Isolation Sistem Gereksinimleri

Alien serisi son oyunları ile ne yazık ki oyunları büyük hayal kırıklığına uğratmışlardı. İstenileni veremeyen bu oyunların satışları kötü gitmiş ve bir süre sonra durmuştu. Şimdi ise yapımcı firma yeni oyunları Alien: Isolation ile tekrardan oyun severlerin karşısına çıkıyor. Bu nedenle bazı oyuncular bu yapıma ön yargılı yaklaşabilir. Fakat buna gerek yok çünkü güzel bu sefer güzel bir oyun bizleri bekliyor. İlk Alien filminden 18 yıl sonrasını konu alan Alien: Isolation’da sadece tek bir düşmanımız bulunuyor. O da tahmin edebileceğiniz gibi uzaylı yaratık. Bu yaratık ile bir uzay gemisi içerisinde kapana kısılıyoruz ve oyunda sürekli olarak ondan saklanıp ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Öncelikle oyuna ilk girdiğimizde grafiklerin oldukça iyi olduğunu görebiliyoruz. Firmalar oyun fragmanlarında bazı durumlarda bizleri yanıltsa da oynanış videolarında bunu yapamıyorlar. Yani grafikleri net olarak görebiliyoruz. Hatta daha kötü görüyoruz çünkü video çözünürlüğü asıl kaliteyi veremiyor. Bu güzel grafiklerinden yola çıkarak Alien: Isolation sistem gereksinimleri içinde verilen bilgilere baktığımızda minimum sistem ile önerilen arasında epey bir uçurumun olduğunu görebiliyoruz.

Oyun oynanış olarak bir survivor oyunu diyebiliriz çünkü genellikle düşmanı öldürmek yerine sürekli olarak ondan kaçıyorsunuz. Bu da aslında korku unsurlarını biraz daha ön plana çıkarıyor. Ne zaman karşınıza çıkacağını kestiremiyorsunuz. Bölüm içerisinde ilerlemek zorunda olduğunuzdan da gerilim biraz daha artıyor. Oyunda ayrıca etraf ile etkileşim oldukça güzel olmuş. Bulduğumuz başı eşyaları kullanabiliyoruz ya da dolap gibi kapalı yerlerin içerisine saklanabiliyoruz. Hareket algılayıcımız ile yaratığın nerede olduğunu görebiliyoruz. Fakat hareket etmez ise cihaz bunu algılayamıyor ve köşeyi döndüğünüzde birden karşınızda bulabiliyorsunuz. Ya da tavana saklanıp üzerinize atlayabiliyor. Ayrıca sizi her yakaladığında farklı bir şekilde öldürüyor. Bu detayda mükemmel olmuş diyebilirim.

Alien: Isolation sistem gereksinimleri yukarıda da bahsettiğimiz gibi oldukça geniş bir kitleyi kapsıyor. Oyun GeForce GT 430 ekran kartıyla açılabildiği gibi aynı zamanda yüksek grafikler için bizlerden GeForce GTX 660 modelini istiyor. Arada bu kadar çok fark olmasının nedeni ise doğal olarak düşük grafik ayarlarının çok düşük yükseğin ise mükemmel olması.

Oyunun işlemci gereksinimi ise yine çok düşük. Oyun henüz yeni çıkmasına ve bu grafiklerine oranla minimum olarak sadece Intel Core 2 Duo, önerilen olarak da Intel Core 2 Quad işlemci istiyor. Yani kısaca özetlemek gerekirse bu grafik ve sistem gereksinimleri ile bu oyun kaçmaz arkadaşlar. Mutlaka alın derim.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (32-Bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E8500 @3.16 Ghz
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 35 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (1 GB) Nvidia GeForce GT 430 / AMD Radeon HD 5550
  • DirectX: Dx 11

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (32-Bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9650 / AMD: Phenom II X4 955
  • Bellek: 8 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 35 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (2 GB)Nvidia GeForce GTX 660 / AMD Radeon R9 200 serisi
  • DirectX: Dx 10

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER