İlk oyunu 1988’de piyasaya sürülen ve aradan geçen 26 yıl sonunda yeni oyunu Wasteland 2 ile karşımıza çıkan seri bu hamlesi ile oyun severlerin ilgisini çekmeyi başarmış durumda. Fallout gibi efsane isimlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayan bu oyunun aslında her şeyin başlangıcı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü RPG unsurlarını ilk kullanan yapımlardan birisi. Şimdi ise Wasteland 2 ile yine tüm RPG’cileri bir araya toplamayı başarmış durumda. Oyunun haritasına baktığımızda çolak bir arazide geçtiğini görüyoruz. Adı ile oldukça benzer bir yapıya sahip olan oyun oldukça etkileyici grafiklere sahip. Özellikle çevre unsurlarının oldukça zengin olması oyunu güzelleştiren en önemli etmen olmuş. Fakat bu sizi hemen korkutmasın çünkü Wasteland 2 sistem gereksinimleri düşündüğünüz kadar yüksek değil.

İlk olarak şunu belirtmekte fayda var. Yapımcı firma olan inXile Entertainment, oyunun eski nesil oyuncular için geliştirildiğini açık bir şekilde belirtmiş durumda. Yani yeni neslin bu oyunu sevmeme olasılığı yüksek. Bunun sebebini ise şu şekilde açıklayabiliriz. 90’ların RPG oyunlarını oynayanların iyi bileceği üzere bu yapımlar oldukça karmaşık ve zordu. Yani bölümleri geçebilmeniz için ciddi bir efor sarf etmeniz gerekiyordu. İşte Wasteland 2’de eski oyunlarda olduğu gibi böyle bir yapıya sahip. Bu durumu ilk olarak oyuna başlar başlamaz karakterimizi yaratmaya giriştiğimizde görüyoruz. Oyunda 4 adet karakteri aynı anda yönetiyoruz ve bu karakterlerin yeteneklerini çok akıllıca vermemiz lazım. Aksi halde geri dönüşü olmuyor. Bu nedenle iyi bir ekip kurmamız gerekiyor. Ayrıca bu 4 kişinin dışında ekibimize yeni kişilerde katılabiliyor. Bu da zorluk unsurunu zamanla artırıyor.

Oyunda tutarial gibi bir öğrenme süreci bulunmuyor. Yani her şeyi kendiniz çözmek zorundasınız. Oyunun en zor yanlarından bir tanesi bu. Ayrıca oldukça fazla diyalog var. Bu nedenle eğer İngilizce’niz iyi değilse zaten oyunu almamanızı tavsiye ederim. Çünkü oyunun yarısının diyalog olduğunu ve bu diyalogları takip etmediğinizde pek bir şeyin anlaşılmadığını söylemeliyim. Kısacası Wasteland 2 günümüz oyunlarından sıkılan fakat eski oyunlarında grafiklerini sevmeyen kişilere hitap ediyor. Eğer gerçek anlamda zorlu olan oyunları seviyorsanız ve RPG türünde başarılıysanız sizlere bu oyunu kesinlikle tavsiye ederim.

Wasteland 2 sistem gereksinimleri içerisinde oyunculardan oyunun açılabilmesi için en düşük Intel Core 2 Duo işlemci ve Nvidia GTS 260 ekran kartı isteniliyor. Yani oldukça düşük sistemlerde bile oyunu açabiliyoruz. Eğer daha yüksek performans istiyorsak önerilenler içerisinde olduğu gibi Nvidia GeForce GTX 460 ekran kartına veya herhangi bir i5 işlemciye sahip olmamız yeterli oluyor. Fakat bu oyunun aslında görsel olarak değil tamamen oynanış üzerine üretilmiş olduğunu belirtmeliyim. Yani yeni nesil oyunlardaki mükemmel grafikler ve yüksek sistem gereksinimleri Wasteland 2’de bulunmuyor.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: (64-32 bit) Windows 7 / Windows 8 / Windows 8.1
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo @2.4 GHz / eşdeğer AMD
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 30 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (512MB) Nvidia GTS 260 / AMD Radeon HD 4850
  • DirectX: Dx 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: (64 bit) Windows 7 / Windows 8 / Windows 8.1
  • İşlemci: Intel Core i5-2300 / AMD Phenom II X4
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 30 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 460 / AMD Radeon HD 5770
  • DirectX: Dx 9

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz