Ana SayfaOyunRage Sistem Gereksinimleri

Rage Sistem Gereksinimleri

Rage senaryosu bir meteorun dünyaya çarpması ile başlıyor. Bizse bu çarpışmadan sonra sessizliğe bürünen dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Fakat sıradan bir insan değiliz. Bilim adamları tarafından özel yetenekler kazandırılan insanlardanız. Bu insanlar çeşitli kapsüller içerisinde uyutuluyor ve çarpışmadan sonra tekrar uyanıyorlar. İşte bizde böyle bir dünyada uyanıyoruz. İnsanların gruplar halinde yaşadıklarını ve eskisinden çok daha tehlikeli bir dünya olduğunu keşfediyoruz. Çünkü tüm dünyayı mutant yaratıklar sarmış durumda. Bu yaratıklarla oyun içerisinde sık sık mücadele ediyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi ayrıca çeşitli çetelerde başımıza bela olabiliyorlar.

Oyuna giriş yaptığınızda tehlikelerle dolu bu dünyanın ne kadar detaylı yaratıldığını göreceksiniz. Arkamızda bıraktığımız tozlar, kaplamalar, detaylar her şey harika görünüyor. Oyun daha çıkmadan önce kullanılan yeni bir grafik teknolojisi tüm çevre kaplamalarını birbirinden ayırıyor. Yani haritadaki her bir taş parçası birbirinden farklı yaratılmış. Grafik kalitesine göre Rage sistem gereksinimleri aslında oldukça düşük. Bu güzel grafiklerin yanında aynı zamanda oyunun eksiklikleri de var. En büyük eksik oyundaki çevre etkileşimi diyebilirim. Özellikle kapalı mekanlarda pek çok nesneye dokunamıyor ya da hareket ettiremiyorsunuz. Yada düşmanlarını öldürdüğünüzde hiçbir şekilde silahlarını alamıyoruz. Bazen küçük nesnelerin kaplamalarının da oldukça sıradan olduğunu görebilirsiniz. Bu küçük hatalar Rage gibi güzel bir yapım için hiç iyi olmamış.antalya escort bayan

Oyunda kullanılan yeni grafik motoru karakter detaylarını da oldukça çeşitlendirmiş. Hem animasyonları hemde yüz detayları karşılaştığınız her bir karakter için farklı yapılmış. Özellikle üzerinize gelen düşmanların nesnelerin arkasına saklanması ya da takla atarak gelmesi veya sadece uzaktan ateş etmeyi tercih etmesi vs. gibi pek çok olasılıkla karşılaşabiliyorsunuz. Bu da oyunun gerçekçiliği oldukça artırmış. Bunların dışında oyunda daha pek çok yenilik bulunuyor. Bunlardan bir tanesi aracınızın parçalanabilmesi. Etrafa çarptığınızda tekerleğiniz kopabilir. Ya da borulara ateş ettiğinizde içerisinden farklı sıvılar akabiliyor. Bu ve bunun gibi onlarca değişik şeyi oyunda görebilirsiniz.

Rage grafik ayarlarına çok fazla karışamıyoruz. Çünkü sadece çözünürlük ve antialiasing ayarlarına dokunabiliyoruz. Fakat ilk yama ile birlikte daha fazla grafik seçeneğinin geleceği düşünülüyor. Rage sistem gereksinimleri içerisinde ise bu güzel grafiklere oranla daha düşük sistemler isteniliyor. Zira oyun bizlerden minimum Nvidia GeForce 8800 veya ATI Radeon HD 4200 ekran kartı istiyor. Önerilen olarak da Nvidia GeForce 9800 GTX 9800 veya ATI Radeon HD 5550 yazılmış. 9800 GTX’in GTX 700 modellerinden daha düşük olduğunu belirtmeliyim. İşlemcide ise daha mütevazi bir sistem istenilmiş. Oyunun açılması için minimum Core 2 Duo işlemciler yeterli. Önerilen olarak ise Intel Core 2 Quad yazılmış.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP (SP3) / Windows Vista / Windows 7
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo / eşdeğer AMD
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 25 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce 8800 / ATI Radeon HD 4200
  • DirectX: Dx 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP (SP3) / Windows Vista / Windows 7
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad / eşdeğer AMD
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 25 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce 9800 GTX 9800 / ATI Radeon HD 5550
  • DirectX: Dx 9

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER