Ana SayfaOyunStronghold Crusader 2 Sistem Gereksinimleri

Stronghold Crusader 2 Sistem Gereksinimleri

Stronghold serisinin uzun zamandır beklenen oyunu Stronghold Crusader 2 en sonunda çıkmış durumda. Stronghold Crusader 2 sistem gereksinimleri ise oldukça düşük görünüyor. Fakat bu gereksinimlere geçmeden önce sizlere oyun ile gelen yeniliklerden bahsetmek istiyorum.

Serinin bir önceki oyunu oyuncular tarafından çok fazla beğenilmemişti. Fakat firma bu oyun ile yeniden özüne dönmüş gibi görünüyor. Bizi daha iyi grafiklerle karşılayan Stronghold Crusader 2, 1189 yıllarında geçiyor. Oynanış olarak eski oyunlarına oldukça benzeyen yeni oyunda yabancılık çekmiyoruz. Fakat oyuna pek çok farklı yenilik eklenmiş. Bu özellikleri kavrayabilmemiz için öncelikle tutorial bölümünü bitirmemiz gerekiyor. Aksi halde direk olarak oyuna geçerseniz bazı şeyleri kavrayamayabilirsiniz. Bu nedenle önceki oyunları oynasanız bile bu kısmı yapmanızı tavsiye ediyorum.

Tüm strateji oyunlarında olduğu gibi Stronghold Crusader 2’de de oyun planınızı iyi yapmanız gerekiyor. Çok hızlı bir şekilde gerekli binaları yapmalı ve maddi durumunuzu iyi seviyede tutmalısınız. Tabi bunun için hangi bina ne işe yarıyor? bir binayı yapmak için önce neleri yapmak lazım? gibi soruların cevaplarını bilmeniz berekiyor. İşte bu nedenle tutorial bölümünü oynamalısınız demiştim. Diğer strateji oyunlarından farklı olarak Stronghold içerisinde işçilerinizin moral durumu oluyor. Bu morali yüksek tuttuğunuzda daha verimli çalışıyorlar. Bu nedenle onları mutlu etmek için çok fazla vergi almamanız lazım.

Eski oyunlardan farklı olarak bu sefer tam bir kale yapabiliyoruz. Ayrıca birimlerin hızlarıda artırılmış. Stronghold 3 içerisindeki yavaş birimleri hatırlarsanız. Bir yerden başka bir yere götürürken resmen yaşlanıyorduk. Yeni oyun ile bu problem ortadan kaldırılmış. Senaryoya bakacak olursak iki farklı seçenek bulunuyor. Yani ister Aslan yürekli Richard senaryosunu istersek Selahaddin Eyyubi için olan senaryoyu bitirebiliyoruz. Fakat bu senaryolar sadece 4 bölümden oluştuğu için oldukça kısa olmuş.

Stronghold Crusader 2 sistem gereksinimleri için öncelikle grafikleri incelememiz gerekiyor. Eski oyunlarına oranla daha iyi grafiklere sahip olduğunu söylemiştik. Fakat ne yazık ki bu grafikler bile yeterli değil. Günümüz strateji oyunlarına baktığımızda oyunun neredeyse çağ dışı kaldığını görüyoruz. Doku kalitesi olsun efektler olsun her şey eski bir oyunu andırıyor. Bu durumun tek avantajı ise sistem gereksinimlerinin düşük olması. Oyunu düşük bir sistemde bile kolay bir şekilde oynayabiliyoruz.

Bizlere sadece oyunun minimum sistem gereksinimleri verilmiş. Bence önerilen gereksinimlerin verilmemesi bile grafiklerin ne kadar yabana atıldığının bir göstergesi. Her neyse. Oyunu açabilmeniz için Intel Core 2 Duo işlemciye ve GeForce 8800 GT gibi bir ekran kartına sahip olmanız yeterli. RAM olarak ise minimum 2 GB kapasitede RAM yeterli görünüyor. İşletim sistemi olarak ise Windows XP‘den Windows 8‘e kadar tüm sistemlerde oyun açılabiliyor.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo @2GHz
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 6 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (512 MB) Nvidia GeForce 8800 GT / (512 MB) AMD Radeon 2900 XT
  • DirectX: Dx 9

BENZER MAKALELER

3 YORUMLAR

  1. Oyun süper olmuş ilk oyununa göre çağ atlamış diyebilirim savaşlar daha da modernleşmiş kaleler daha da gerçekçi hale getirilmiş özellikle doktorların, otomatik gerçekleştirilen satış ve üretim işlemleri ve en önemlisi benim için haritanın daha büyük olması gerçekten güzel olmuş yanlız 35 dakikalık tanıtım videosunu yapan arkadaş oynamayı bilmiyor ben onu en geç 2 dakikada al aşağı ederim 15 dk sonra saldırmayı akleden onu da en ücra köşedeki birimlere saldırmakla yaptı ama olsun oda yeter ilk oyunu oynayan arkadaşlar düşünmeden direk alın ben alıcam vs atarız güzel olur son olarak şehir planlaması harika olmuş zevkle izledim özellikle ilk oyunun senaryo modlarının tamamını başarıyla bitirmiş birisi olarak söylüyorum tek kelimeyle etkilendim!!!

  2. Bu tür oyunları çok seviyorum strateji oyunları en beğendiğim kategoriler kısmında yer alıyor aşırı merak ederim araştırım bu oyunuda çok beğendim sistemleride uygun indirip oynuyycağım, sağ olun.

  3. Düşük sistem gereksinimleri ile strateji oyunları arasındaki en iyi oyun diyebilirim. İlk oyuna göre muhteşem bir ilerleme var oyunda. Gerek grafik gerekse oynanış açısından çok başarılı ama geliştirilebilir. Strateji oyunlarına meraklı bir insansanız mutlaka tecrübe etmenizi öneririm.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER