Ana SayfaOyunDead Rising 3 Sistem Gereksinimleri

Dead Rising 3 Sistem Gereksinimleri

Dead Rising 3 için kısaca tıpkı eski oyunlarında olduğu gibi her yerde zombilerin olduğu bir dünyada oradan oraya koşturup durduğunuz bir oyun diyebiliriz. Fakat zombi denildiğinde aklınıza korku oyunları gelmesin. Çünkü Dead Rising 3’ün herhangi bir korku unsuru ile yakından uzaktan ilgisi yok. Oyunumuzun esas hedefi önümüze gelen zombiyi pek çok farklı silah ile imha etmek. Pek çok farklı silah derken aslında elinize geçen her şeyi silah olarak kullanabiliyorsunuz. Yani tabure, masa, kavanoz, tuzluk, cam boru, katana, bıçak ne olursa olsun zombileri bunlarla öldürebilirsiniz. Bu nedenle oldukça eğlenceli bir oyun. Tabi bu objelerin hepsi zombilere zarar vermiyor. Bazıları ciddi biçimde hasar verirken diğerleri ile sadece craft yapılıyor. Oyunun sistem gereksinimleri bilgilerine gelmeden önce biraz daha detay verelim.

Açık dünya tarzı bir oyun olan Dead Rising 3 aslında sadece zombi öldürmekten ibaret değil. Oyunun birde senaryosu bulunuyor. Tabi pek başarılı bir senaryo olmasa da yinede yapımcılar boş durmayalım hadi birde senaryo ekleyelim demişler. Hatırlayacak olursak ilk iki oyunda Frank ve Chuck ile oynuyorduk. Bu oyunda ise Nick Ramos’u kontrol ediyoruz. Bu karakter hakkında çok fazla bir bilgi verilmiyor. Sadece iyi bir makinist olduğu ve boynunda güzel bir dövmesi olduğunu biliyoruz. (yeterde artar bile). Bulunduğumuz şehir zombi istilası altında kalınca arkadaşlarımız ile buradan tüymeye çalışıyoruz. Çünkü kaçmaz isek 7 gün sonra tüm şehir ile havaya uçabiliriz. Çünkü şehir karantinaya alınmış durumda ve askeriye her yeri bombalamaya hazırlanıyor. Bu nedenle ana hikayeyi bitirebilmemiz için bize sadece 7 gün veriliyor. Önceki oyunlarda da olduğu gibi bu 7 gün içerisinde hikayeyi bitiremezsek başarısız oluyoruz.

Demek isterdim fakat bu ne yazık ki böyle değil. Üçüncü oyunda bizlere her ne kadar zaman kısıtlaması sunulsa da görevleri yapabilmemiz için şu gün şurada olmalısın diye bir şey söylenilmiyor. Yani oyunda isterseniz sadece yan görevleri yapın, isterseniz haritada boş boş gezin fark etmez. Oyunu her türlü bitirebilirsiniz. Burada zor olan tek bir nokta var. O da yan görevler için süre kısıtlaması verilmesi. Yan göreve başladığınızda bu görevi belirli bir süre içerisinde bitirmeniz gerekiyor. Eğer bitiremezseniz o görevi artık unutabilirsiniz. Çünkü bir daha hiçbir şekilde aynı görev açılmıyor. Fakat merak etmeyin size oldukça yeterli bir süre veriliyor. Yani yan görevleri de rahat rahat tamamlayabilirsiniz. Yapımcılar burada sadece oyuncunun aynı anda birden çok yan görevi yapmasına engel olmak için böyle bir sistem koymuşlar.

Bu yan görevlerin konuları ise ne yazık ki oldukça kötü. Şuraya git, burdan bunu getir, şunu götür şeklinde bize sürekli ayak işi yaptırıyorlar. Ara sıra farklı şeyler çıksa da yinede yeterli olmuyor. Bu yan görevlerin haricinde birde Sayko görevleri var ve oldukça eğlenceliler. Bu görevler için kısaca bir boss kapışması diyebiliriz. Kapıştığınız bu adamlar ise görevin isminden de anlaşılacağı üzere kafadan çatlak tipler. Her biri farklı olan bu adamlarla savaşmaktan oldukça zevk alacağınıza eminim. Ana görevlerde oldukça zevkli yapılmış. Hikaye ile uyumlu olarak giden bu görevlere bir kapıldınız mı saatlerce bilgisayarın başından kalkamayabilirsiniz. Bu görevler içerisinde sadece zombiler ile değil aynı zamanda farklı çeteler veya devlet güçleri ile de savaşmak zorunda kalabiliyoruz. Fakat şimdiden söyleyeyim oyunun gerçekçilik düzeyi oldukça düşük. Bu yüzden füze attığınız adamın hiçbir şey olmamış gibi yine üzerinize geldiğini görürseniz şaşırmayın.

Oyunun oynanış kısmına değinecek olursak gerçekten mükemmel bir yapım olduğunu görüyoruz. 15 saat gibi bir oynanış süresine sahip olan oyunda önünüze gelen zombileri istediğiniz silahla istediğiniz şekilde öldürebiliyorsunuz. Bu silahları craft yaparak değişik versiyonlarını üretebiliyoruz. Örneğin bir boks eldiveni ile araba tekerleğini birleştirirseniz ortaya shor you ken çekebildiğimiz manyak bir şey çıkıyor. Veya elektrikli motor ile blender birleştirip daha da deli bir silah elde edebiliyoruz. Oyunda 100’den fazla silah kombinasyonu bulunuyor. Yani silah çeşitliliği o kadar fazla ki bu da oyunun en güzel yanı. Bu kadar çok silahı neredeyse hiçbir oyunda göremiyoruz.

Dead Rising 3 sistem gereksinimleri kısmına gelmeden önce oyunun grafiklerine baktığımızda oldukça güzel göründüğünü söyleyebiliriz. Kaplama kalitesi olarak aslında çok da mükemmel olmasa da etrafımızdaki zombilerin sayısı ve çeşitliliği o kadar fazla ki kaplamalar hiçbir şekilde göze çarpmıyor. Sırf zombilerin içerisinde bodoslama atlamak bile oldukça keyifli olmuş. Oynanış sırasında ara sıra FPS düşüşleri yaşayabiliyoruz. Bu da oyunun eksi noktalarından bir tanesi. Fakat etrafımızda bu kadar çok sayıda zombi karakteri olunca FPS düşüşünün yaşanmaması resmen imkansız gibi görünüyor.

Dead Rising 3 sistem gereksinimleri içerisinde bizlerden minimum 3.30GHz hızında çalışan Intel Core i3-3220 veya 2.83GHz hızında çalışan Intel Core 2 Quad Q9550 işlemci isteniliyor. Kaplamaların çok da iyi olmadığından bahsettik fakat oyundaki zombi sayısının fazla olması işlemci gereksinimini artırmış. Aynı şekilde bizlerden en az Nvidia GeForce GTX 570 model ekran kartı istenilmiş.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-Bit) / Windows 8 (64-Bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-3220 @ 3.30GHz ( veya Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83GHz) / AMD Phenom II X4 945 @ 3.00 GHz
  • Bellek: 6 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 30 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 570 / AMD Radeon 7870
  • DirectX: Dx 11

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-Bit) / Windows 8 (64-Bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-4570 CPU @ 3.20GHz veya AMD eş değeri
  • Bellek: 8 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 30 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (2 GB) Nvidia GeForce GTX 670 / (2 GB)AMD Radeon 7970
  • DirectX: Dx 11

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER