Ana SayfaOyunWolfenstein: The New Order Sistem Gereksinimleri

Wolfenstein: The New Order Sistem Gereksinimleri

FPS türü oyunlar içerisinde adını tarihe yazdıran Wolfenstein, şimdide yeni oyunu ile bu efsaneyi sürdürüyor. Oldukça ilginç vaatler ile gelen oyun bizleri şaşırtıyor. Çünkü oyun içerisinde normalde mutlaka bulunması gereken bazı faktörler yok ya da bunlardan bazıları daha farklı. Örneğin oyunda multiplayer modu bulunmuyor. Peki neden yok? Dediğimiz gibi Wolfenstein markası FPS türünde artık apayrı bir yere sahip. Bu yerini de korumak isteyen firma yine kendisini bozmadan oyuna multiplayer modu eklemeyerek ne kadar iyi bir senaryoya sahip olduğunu bizlere kanıtlamış durumda. Yeni nesil oyunlara baktığımızda bu zamanda çıkan bir oyuna bu modu eklememek yürek ister diyoruz ve Wolfenstein: The New Order önünde saygıyla eğiliyoruz. Multiplayer modunun bulunmamasından dolayı oyundaki senaryo oldukça uzun ve detaylı yaratılmış. Yani senaryoyu bitirmeniz için epey bir uğraşmanız gerekiyor. Wolfenstein: The New Order sistem gereksinimleri içerisinde senaryonun bu kadar uzun olmasının dezavantajlarını görüyoruz. Tahmin edebileceğiniz gibi oyun için gereken boş disk alanı oldukça fazla. Oyunu yükleyebilmeniz için 50 GB boş alan gerekiyor.

2. Dünya savaşı sırasında Nazilere karşı verdiğimiz savaşı anlatan oyunda, gerçek tarihten oldukça farklı olaylar bizleri karşılıyor. Yani üzerinize kocaman robotlar ile saldıran nazileri gördüğünüzde şaşırmayın. Oyunda oldukça ileri bir teknoloji var. Gerçek hayatta o dönemin teknolojilerini karşılaştırmak istersek bu ilk başta size saçma gelebilir fakat aslında öyle değil. Oyunda kendinizi resmen fantastik ve absürt bir dünyada bulacak ve oldukça eğleneceksiniz. Diyaloglardan görevlere kadar aslında oldukça absürt olayları size oldukça ciddi bir savaş oyunu şeklinde veren Wolfenstein: The New Order’dan memnun kalacağınıza eminim. Oyunda sıradan FPS türlerinde olduğu gibi sadece önümüze geleni öldürüp ilerlemiyoruz. Bunun dışında ayrıca bizlere farklı seçimler sunuluyor. Özellikle oyunun en başında yaptığımız seçim tüm kaderimizi ve oyunun gidişatını değiştiriyor. Yani karşınıza iki seçenek çıktığında akıllı bir seçim yapmalısınız. Yoksa oyununuz zorlaşabilir.

Oyunun eksik noktalarına değinecek olursak en önemli eksikliğin silah çeşitliliği olduğunu söyleyebiliriz. Normal bir FPS oyununda oyuncuların en çok beklediği faktörlerden bir tanesi olan silah çeşitliliği ne yazık ki Wolfenstein içerisinde yok. Toplamda 5 ya da 6 silahla oyunu bitiriyoruz. Bu silahların ikinci atış modları bulunuyor fakat bunları açabilmemiz için bazı şeyleri yapmamız gerekiyor. İkinci atış modu ile örneğin bir makineli tüfek ile aynı zamanda bomba atabiliyorsunuz. Bu modu açtığınızda oyun biraz daha zevkli hale gelebiliyor. Özellikle çift silah kullandığınızda bu eksiklik hemen hemen göze çarpmıyor.

İkinci bir eksik nokta ise can sistemi. Son dönemlerin FPS oyunlarına baktığımızda can sisteminde kendi kendine iyileşen bir yapı görüyoruz. Yani hasar aldığınızda ekran üzerinde bir uyarı gelir ve saklanırsınız. Bir süre sonra ise tekrardan iyileşirsiniz. Fakat Wolfenstein: The New Order bu şekilde değil. Oyunda 100 canımız var. Evet tıpkı eski oyunlarda olduğu gibi toplamda 100 canımız bulunuyor ve hasar aldıkça bu can azalıyor. Bir süre beklediğimizde ise %5’lik gibi bir kısmı doluyor. Yani can konusunda oldukça sıkıntı çekebilirsiniz.

Wolfenstein: The New Order grafik motoru Rage üzerinde kullanılan grafik motoru ile aynı. Grafik konusunda oldukça başarılı olan oyun bazı durumlarda bu konuda hantal kalabiliyor. İlerlerken bazı kaplamaların geç gelmesi bu hantallığın en büyük nedeni. Bazende düşman askerlerinin bazı kaplamaların içerisinden geçtiğini görünce birazcık moraliniz bozulabilir. Çünkü böyle bir hatada mevcut.

Wolfenstein: The New Order sistem gereksinimleri için gerekli bilgilere baktığımızda bizlere sadece minimum sistem gereksinimlerinin verildiğini ve çok fazla detaya inilmediğini görüyoruz. Minimum gereksinimler içerisinde bizlerden Intel Core i7 işlemci ve 4 GB RAM istenilmiş. Ekran kartında ise Nvidia GeForce 460 veya ATI Radeon HD 6850 modelleri isteniliyor. Böyle güzel bir oyun için en azından önerilen sistem gereksinimleri verilebilirdi.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit) / Windows 8 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 50 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 6850
  • DirectX: Dx 11

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER