Ana SayfaOyunArma 3 Sistem Gereksinimleri

Arma 3 Sistem Gereksinimleri

Bohemia Interactive tarafından geliştirilen savaş oyunu ARMA 3, bizlere mükemmel bir savaş atmosferi yaşatıyor. Zaten yapımcı firmanın diğer oyunlarına baktığımızda tam bir savaş simülasyonu olduğunu görebilirsiniz. Operation Flashpoint ise bunun en büyük örneği. Bu konuda oldukça tecrübeli olan Bohemia Interactive bizler için yine güzel bir iş çıkarmış. Tabi bir savaş simülasyonunun bazı avantajları olduğu gibi aynı zamanda dezavantajları da bulunuyor. Örneğin tek bir kurşun ile tahtalı köyü boylayabilirsiniz. ARMA 3 piyasaya yeni çıkmış bir oyun olarak sizlere ilk incelemelerimizi aktarıyoruz. Arma 3 Sistem Gereksinimleri bilgilerini ise sayfa sonunda sizlere aktaracağız.

Öncelikle oyunun şu an için ana senaryosu bulunmuyor. Senaryo çıktıktan sonra ise yanında 3 adet ücretsiz içerik ile birlikte geleceği söyleniyor. Her neyse direk olarak oynanışa geçmek istiyorum. Oyun eski versiyonu ARMA 2’ye oranla oldukça iyi. Bu konuda daha fazla gelişen yapım bizlere daha hızlı bir oynanış sunuyor. Bununla birlikte daha da zevkli bir hale gelen oyunda animasyonlar da büyük ilerleme kat etmiş. Ara videolarda bu ilerlemeyi net bir şekilde görebiliyoruz. Oyundaki yapay zekada geliştirilerek düşmanlarınız ve yoldaşlarınız daha zeki bir hale getirilmiş. Örneğin herhangi bir durumda yanınızdaki askerler yeni gelişen bu olaya farklı tepkiler verebiliyorlar. Ya da düşman size saldırdığında ortamdaki panik havasını resmen hissedebiliyorsunuz. Envanter sistemi de geliştirilerek öldürdüğünüz düşmanlarınızdan silahlarını veya eşyalarını almanıza olanak sağlanmış.

Yeni oyun ile birlikte artık suyun altına dalabiliyor veya yüzebiliyoruz. Oyun içerisinde bulunan su altı görevinin oldukça hoşunuza gideceğinden eminim. Arma 3 ile birlikte animasyonların geliştiğini söylemiştik. Haliyle oyunun grafikleri ve dinamikleri de büyük ilerleme kat etmiş durumda. Örneğin araç ile bir yere giderken çevrenizdeki doku kalitesinin ne kadar iyi olduğunu veya aracınızın fizik dinamiklerinin oldukça gerçekçi olduğunu ilk gördüğünüzde oldukça heyecanlanıyorsunuz. Çünkü ARMA serisi üçüncü oyun ile inanılmaz gelişmiş durumda. Dördüncü oyunda bizleri neler bekleyecek Allah bilir.

Oyundaki görevlere baktığımızda sıradan oyunlardan çok farklı olduğunu görebilirsiniz. Çünkü FPS oyunlarının görevleri hep aynı şekilde ilerler ve kısa süre içerisinde biterler. Fakat ARMA 3 görev sistemi oldukça gelişmiş durumda. Her göreve girdiğinizde farklı bir durumla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ayrıca eğer görevde başarısız olursanız otomatik olarak farklı bir göreve gidiyorsunuz. Yani oldukça zevkli bir hale getirilen bu görevlerin başında saatlerinizi harcasanız da kolay kolay bitiremiyorsunuz.

ARMA 3 üzerinde Real Virtuality 4.0 grafik motoru kullanılmış. Bizlere oldukça başarılı grafikler sunan oyun bizlerden grafik konusunda 10 üzerinden 9.5 almayı başarıyor. (dikkat ederseniz 9.5 verdim çünkü grafikler neredeyse mükemmel). Karakter detayları, silahlar, araçların modellemeleri, gölgelendirmeler vs. her şey harika. Fakat oyun sistem gereksinimleri olarak ilginç bir şekilde çok yüksek ekran kartları istemiyor. Bunu oynanış videolarına baktığınızda net bir şekilde görebilirsiniz. Çevre dokusu da bu mükemmel grafikleri resmen daha da tatlı bir hale getirmiş. İki adet yunan adasında geçen oyunda Staris ve Altis isimli adaları bire bir olarak görebiliyorsunuz. Savaşmasanız bile sırf bir adada gezmek için bile oyuna girebilirsiniz. Su altına girip balıklarla yüzebilir ya da sahilde güneşin batışını izleyebilirsiniz.

Arma 3 Sistem Gereksinimleri içinde minimum Nvidia GeForce 8800GT / ATI Radeon HD 3830 / Intel HD Graphics 3000 (Shader Model 4) (512 MB) ekran kartı yazılmış. Yani orta hatta eski sınıf ekran kartları bile bu oyunu açabilir. En iyi grafiklerde oynamak istiyorsanız eğer işlemciniz ve diğer sistemleriniz yeterliyse Nvidia Geforce GTX 260 / ATI Radeon HD 5770 (Shader Model 3) (896 MB) modellerine veya performans olarak daha iyilerine ihtiyacınız bulunuyor. Bu modeller için de artık orta sınıf diyebiliriz.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista (SP2) / Wİndows 7 (SP1)
  • İşlemci: Intel Dual-Core @2.4 GHz / AMD Dual-Core Athlon @2.5 GHz
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 15 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce 8800GT / ATI Radeon HD 3830 / Intel HD Graphics 3000 (Shader Model 4) (512 MB)
  • DirectX: Dx 10

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista (SP2) / Wİndows 7 (SP1)
  • İşlemci:  Intel Core i5 / AMD Phenom X4
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 15 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı:  Nvidia Geforce GTX 260 / ATI Radeon HD 5770 (Shader Model 3) (896 MB)
  • DirectX: Dx 10

BENZER MAKALELER

17 YORUMLAR

  1. işlemci: Intel(R) Core(TM) i3-3217U @1.80GHz
    (RAM): 4.00GB
    SİSTEM : 64 bit işletim sistemi
    DX : 11 DRECTX
    Ekran Kartı : 2804 Mb

    düşük grafiklerde oynuyabilirmiyim kardeşim acaba ?

  2. abi bilgisayardan pek iyi anlamıyorumda bilgisayarımın özelliklerini biliyorum tek //4gb ram// intel i5//2.40 ghz // ekran kartı nvidia gt 525m 1gb // 64bit// arma 3 ü kaldırırmı abi yada yüksek grafiklerde oynarmıyım ? 2. kez yazıyorum kusura bakma

  3. abi bilgisayardan pek iyi anlamıyorumda bilgisayarımın özelliklerini biliyorum tek //4gb ram// intel i5//2.40 ghz // ekran kartı nvidia gt 525m// 64bit

  4. işlemci:ıntel(r) core(tm) i5-3230m cpu @ 2.60ghz
    ram:4096mb
    sistem türü: 64bit
    ekran kartı:ıntel(r) hd graphics 4000 2689mb———nividia geforce gt 630m

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER