Ana SayfaOyunEnemy Front Sistem Gereksinimleri

Enemy Front Sistem Gereksinimleri

Enemy Front ile eskiden olduğu gibi yine 2. dünya savaşı yıllarına geri dönüyoruz. Uzun bir süredir Call of Duty gibi oyunların 2. Dünya savaşını konu almaması oyuncuları şimdiden bu oyuna çekmiş durumda. Ama Enemy Front düşündüğünüz kadar iyi bir yapım olmayabilir. Enemy Front Sistem Gereksinimleri her ne kadar normalden yüksek modeller istemese de oyunun grafikleri gerçekten çok kötü.

Öncelikle oyunda büyük bir mantık hatası bulunuyor. Bir gazeteci olan ana karakterimiz bir anda eline silahı alıyor ve profesyonel bir katil gibi önüne geleni öldürmeye başlıyor. Sadece haber yapmak için kendini savaşın içine atan karakterimizin bu şekilde bir anda askere dönüşmesi oldukça saçma olmuş. Bu nedenle oyunun senaryosuna hiç değinmiyorum çünkü zaten en başta bizlere nasıl bir hikayeye sahip olduğunu az çok gösteriyor.

Enemy Front oynanışına baktığımızda oyunda iki şekilde ilerleyebiliyoruz. Bunlardan düşmanlardan saklanarak gizli gizli ilerlemek diğeri ise önümüze gelene kurşunu basmak. Fakat bu o kadar kolay olmuyor çünkü oyundaki savaş sistemi oldukça zor yapılmış. Yani düşmanlarınızı kolay kolay öldüremiyoruz. Çünkü tek başımıza olduğumuzdan onlarca düşmanın üzerimize gelmesi pek hoş olmuyor. Bu nedenle bizlerde gizli gizli ilerlemeyi tercih ediyoruz. Bıçağımız ile düşmanların arkasından gizlice gelerek onları öldürebiliyor ya da esir alabiliyoruz. Öldürdüğümüz düşmanların cesetlerini saklayarak açığa çıkmaktan kurtuluyoruz. Ayrıca yerdeki taşları kullanarak düşmanları farklı yerlere de çekebiliyoruz.

Oyunda ne yazık ki yapay zekaya dair herhangi bir eser bulunmuyor. Öncelikle yukarıda bahsettiğim taş olayı bu nedenle pek bir işe yaramıyor. Bir yere taşı attığınızda adam oraya gitmek yerine sadece etrafına bakınıyor. Oyunda gizli gizli ilerlemek daha iyi demiştik. Ama o da bir yere kadar işe yarıyor. Çünkü bir yerden sonra mutlaka silahınıza davranmak zorunda kalıyor ve yine kendinizi onlarca düşmanın size doğru ateş ettiğini görüyorsunuz. Oyunda silah çeşitleri de oldukça azınlıkta kalmış. Bu kadar az silahın bulunması da sizi bir yerden sonra sıkıyor. Ayrıca silahların vurma hissiyatı da oldukça kötü. Dürbünlü tüfek dışında sanki oyuncak bir tabanca ile ateş ediyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Oyunun grafikleri de ne yazık ki çok kötü. En yüksek ayarlarda dahi kaplamaların berbat olduğunu görebilirsiniz. Sistem gereksinimleri ise çok yüksek değil fakat bu kötü grafiklere oranla biraz daha düşük olabilirdi. Karakter detayları da yine aynı şekilde çok kötü. Günümüz oyunları ile alakası olmayan karakterlerin yüzlerine baktığınızda kendinizi 10 yıl öncesinde hissedebilirsiniz. Sinematiklerinde oldukça amatör bir şekilde hazırlandığını söyleyebiliriz. Bu nedenle Enemy Front görsellik konusunda beklenilen performansı bizlere veremiyor.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP – 32 Bit
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E4700 @ 2.6GHz /Athlon 64 X2 Dual Core 5800+
  • Bellek: 3 GB
  • Gerekli Boş Harddisk Alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 40 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce 8800 GT / (512MB) ATI Radeon HD 3850
  • Direct X: Dx 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 – 64 Bit
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q6400 @ 2.13GHz / Athlon II X4 6400e
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 10 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 460 / Radeon HD 6850
  • Direct X: Dx 9

BENZER MAKALELER

3 YORUMLAR

  1. 2 gb ram var geforce 9800 gt ekran kartı 1 gb lık amd athlon x2 2.80 ghz işlemci cry engine hatası alıyorum
    (memory allocation for 1398096 bytes failed)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER