Ana SayfaOyunRunes of Magic Sistem Gereksinimleri

Runes of Magic Sistem Gereksinimleri

Runes of Magic Sistem Gereksinimlerine geçmeden önce oyun hakkında sizlere kısaca bilgi vermek istiyorum. Öncelikle Runes of Magic tamamen Türkçe bir MMORPG oyunu. Bu da onu ülkemiz için diğer online oyunlardan ayırıyor. Oyunun karakter yaratma kısmında elf ve insan olmak üzere iki çeşit ırk bulunuyor. Bu ırklardaki sınıflar ise; savaşçı, izci, düzenbaz, büyücü, rahip, şövalye olarak altıya ayrılmış. Ayrıca oyunda çift sınıf sistemi bulunuyor. Yani seçtiğimiz sınıfın yanında ayrıca aynı karakterde bir başka sınıf daha bulunabiliyor. Böylece otuza yakın farklı kombinasyon oyuna eklenmiş. Oyunda iki ırk olması ilk başta gözümüze oldukça az görünse de sınıflardaki çeşitlilik bu açığı yeterince kapatıyor diyebiliriz. Ayrıca çift sınıf özelliğinin asıl amacı karakterimizde ki zayıflıkları ortadan kaldırmak. Örneğin siz bir savaşçı seçtiğinizde saldırı gücünüz oldukça yüksek olmasına rağmen savunmanız düşük olacaktır. Bu açığı karakterinize yan sınıf olarak rahip aldığınızda kapatacaksınız. Bu ve bunun gibi saldırı, savunma, büyü gücü ya da yeteneklerde ki açıklarınızı çeşitli sınıf kombinasyonları ile kapatabilmeniz mümkün.

Karakterimizin dış görünüşünü yaratırken oldukça detaylı özelliklerin olduğunu göreceksiniz. Saçlardan boyuna ve kalça kol uzunluğuna kadar her bir detayı ayarlayabiliyoruz. Bu da Runes of Magic<‘i diğer oyunlardan ayırıyor diyebiliriz. Çünkü en çok oynanan MMORPG oyunu World of Warcraft ‘da bile bu kadar detaylı bir karakter yaratma seçeneklerimizin olmadığını biliyoruz.

Runes of Magic üzerinde normal olarak görevleri yaparak ilerleniyor. Oyunda 600’e yakında görev bulunuyor. Yeni gelen güncellemeler ile bu görevlerin sayısı sürekli artıyor. Bunlara yan görevlerde eklenince 1000’i buluyor. Yan görevler günlük yapabileceğiniz tekrarlı görevler diyebiliriz. Yan görevleri yaptıktan sonra ertesi gün gelip tekrardan yapabiliyorsunuz. Çeşitli NPC‘lerden görevler alıp tamamladığınızda eşya, para ve deneyim puanı kazanıyorsunuz. Bu sayede karakteriniz daha hızlı seviye atlamış ve güçlenmiş oluyor. Oyundaki görevlerin ve konuşmaların tamamının Türkçe olduğunu belirtmeliyiz. Bu sayede görevleri çok kolay bir şekilde yapabiliyor ve oyundan daha fazla keyif alıyorsunuz. İngilizce olarak görevin ne olduğunu bilmeden sadece gitmeniz gereken bir yere ya da öldürmeniz gereken bir yaratığı öldürüp görevi tamamladığınızda Türkçe olarak yaptığınız görev kadar zevk almayacağınıza emin olabilirsiniz.

Oyundaki PVP sisteminden bahsetmemiz gerekirse, arena gibi PVP yapabileceğiniz 3 farklı sistem bulunuyor. Yine sadece Runes of Magic’de bulunan kendi evinizi yaratabilme özelliği arkadaşlarınızı evinize çağırmanıza olanak sağlıyor. Evinizi yaratırken istediğiniz gibi tasarlayıp farklı eşyalar alabiliyorsunuz. Ayrıca klanınız belirli bir seviyeye ulaştığında kendi klan evinizi kurabiliyor ve bu evde toplanıp neler yapabileceğiniz arkadaşlarınızla tartışabiliyorsunuz. Ayrıca çeşitli yerlerde doğma noktaları bulunuyor. Öldüğünüzde bu noktadan tekrar doğup oyununuza devam ediyorsunuz. Oyunda bulunan eşya, karakter, yetenek ya da savaş sistemine değinmek istemiyorum. Online MMORPG oyunu oynamış olan tüm oyuncuların bileceği standart özellikler Runes of Magic içerisinde de bulunuyor.

Runes of Magic sistem gereksinimleri oldukça düşük. Bunun nedeni oyunun grafiksel olarak oldukça sade bir yapıya sahip olması. Bu yüzden grafik olarak beklentilerinizi çok yüksel tutmayın. Eğer düşük sistemli fakat eğlenceli bir online RPG oyunu oynamak istiyorum diyorsanız Runes of Magic tam size göre diyebiliriz. Onun dışında yüksek grafikli bir oyun istiyorsanız sizlere farklı oyunlar tavsiye edebiliriz.

Sistem gereksinimlerinde işletim sistemi olarak Windows XP (servis paketi 2 olmak koşulu ile) ve üzeri tüm sistemler destekleniyor. İşlemcide de bahsettiğimiz gibi düşük modeller isteniyor. 2.0 GHz frekansa sahip INTEL Pentium 4 ya da AMD 2500 + model işlemci gerekiyor. Oyun hard disk üzerinde 3 GB‘lık bir alan kaplıyor. Fakat bu alan son güncellemelr ile oldukça yükselmiş olabilir. Bu yüzden oyunu yüklemeden önce siz en az 5 GB’lık boş alanınız olduğuna emin oldun. RAM olarak ise en az 512 MB‘lık bir RAM bellek sizin için yeterli olacaktır. Ekran kartında sistem gereksinimleri üzerinde 128 MB kapasiteye sahip Direcx 9 destekli Nvidia GeForce 5700 veya ATI Radeon 6200 üzeri ekran kartı istenilmiş. Ayrıca tabi ki oyuna bağlanabilmeniz için internet bağlantınızın olması gerekiyor. Oyunda lag sorunları yaşamak istemiyorsanız 8 megabitlik bir internet bağlantısı sizler için yeterli olacaktır.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP (SP2) / Windows Vista / Windows 7
  • İşlemci: 2.0 GHz Pentium 4 / AMD 2500+
  • Bellek: 512 MB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 3 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran Kartı: 128 MB Nvidia GeForce 5700 / ATI Radeon 6200
  • DirectX: Dx 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP (SP2) / Windows Vista / Windows 7
  • İşlemci: 2.0 GHz Intel Dual Core
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 3 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: 256 MB Nvidia 6800 / ATI x800
  • DirectX: Dx 9

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER