Ana SayfaOyunMount & Blade Sistem Gereksinimleri

Mount & Blade Sistem Gereksinimleri

Mounth and blade türünün ilk örneği olan bir savaş oyunudur. Hatta bu oyun için bir savaş simülasyonudur desek daha doğru olabilir. Orta çağda geçen oyunumuzda karakterimiz ile çeşitli krallıklar adına savaşarak para ve ünvan kazanmak bizim esas hedefimizi oluşturuyor. Savaşlar sırasında ise üçüncü şahıs kameradan gördüğümüz karakterimiz ile önümüze gelen tüm düşmanları yerle bir etmeye çalışıyoruz. Yanımıza kendi adamlarımızı da alarak katıldığımız savaşlar bizde oldukça gerçekçi bir hissiyat uyandırıyor. Savaşlarda istersek en önde düşmanla burun buruna çarpışa bildiğimiz gibi aynı zamanda geride kalarak sadece adamlarımıza komutlarda verebiliyoruz. Oyunda savaşta yaralandığımda vücudumuzda oluşan yaralar ve kanlar oyunun bu gerçekçi havasına resmen tuz serpiyor. Can seviyemiz azaldığında ise bir tavernaya gidip uyuyarak kendimizi iyileştire biliyoruz.

İlk başta da bahsettiğimiz gibi oyunda birbirleri ile savaş halinde olan çeşitli krallıklar bulunuyor. Bizde dilersek bu krallıklardan birisi için çalışarak bir şövalye olabiliyor ya da bir gezgin olarak kafamıza göre takılabiliyoruz. Ama krallıklar için çalışmanız sizler için daha yararlı olacaktır. Çünkü bu krallıklar size çeşitli görevler veriyor. Görevleri tamamladığınızda ise karşılığında ödül olarak para ve eşya alıyorsunuz. Oyunda paranızın olması çok önemli bir kriter. Çünkü paranız olmadığında ne üzerinize bir zırh, ne binek hayvan, ne de sizin adınıza savaşması için paralı asker alabiliyorsunuz.

Oyunda aynı zamanda seviye sistemi bulunuyor. Tecrübe kazandıkça seviye atlıyor ve karakter özelliklerimizi geliştiriyoruz. Mounth and Blade’de ayrıca çeşitli yeteneklerimiz bulunuyor. Bu yetenekler silahlarda uzmanlaşmadan yanımızda daha çok adam alabilmeye veya kendimizi iyileştirmeye kadar farklılıklar gösteriyor. Meydan savaşlarının yanı sıra kale kuşatmaları da yapılmış. Kale kuşatmasında saldırdığınız kaleyi ele geçirerek oranın kontrolünü sağlayabiliyorsunuz. Fakat düşmanlar siz orada yokken tekrar kalesini geri alabiliyorlar.
Oyunda pek çok farklı silah bulunuyor. Uzun ve kısa kılıçlardan baltalara mızraklara ve yaylara kadar farklı çeşitleri bulunan silahlar üzerinde yetenek puanlarımıza göre beceri elde edebiliyoruz. Ayrıca savaş sırasında yanınızda bir binek hayvanınızın olması sizler için oldukça faydalı olacaktır. Yoksa düşmana koşarak saldırmak zorunda kalabilirsiniz. At üzerinde ok atabilme yeteneğinize bağlı olarak yuvarlak bir simge çıkıyor. Hedef simgesinin büyüklüğüne göre rakibinize vurma şansınız değişiyor. Aynı şekilde at üzerindeyken yine kılıç ta kullanabilirsiniz.

OYUNUN grafikleri oldukça başarılı. Mounth and Blade hem oynanış olarak hemde görsel olarak oldukça kaliteli bir yapım. Tabi ara sıra karşınıza çeşitli görsel hatalar çıksa da genel anlamda grafik dokuları bizleri tatmin ediyor. Özellikle savaş atmosferlerinin oldukça gerçekçi olduğunu söyleyebiliriz. Mount & Blade sistem gereksinimlerine baktığımızda eski bir yapım olması ve basit bir grafik yapısı bulundurmasından dolayı her türden bilgisayarda çalışabilecek bir yapım görüyoruz.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 2000 / Windows Vista
  • İşlemci: Intel Pentium 766 MHz
  • Bellek: 512 MB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 517 MB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: 64 MB kapasiteye sahip bir ekran kartı
  • DirectX: Dx 9

BENZER MAKALELER

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER