Ana SayfaOyunKnight Online Sistem Gereksinimleri

Knight Online Sistem Gereksinimleri

Evet bugün öğrencileri okullarından internet kafelere kaçıran oyundan bahsedeceğiz. Evet o oyun Knight Online. 2004 yılında piyasaya sürülen Knight Online 10 yıldır ülkemizde popülaritesini hiç kaybetmemiş durumda. MMORPG türü oyunlar içerisinde belki grafiksel ve oynanış olarak rakiplerine oranla düşük kalsa da yinede bu türün en sevilen oyununun Knight Online olduğunu söyleyebiliriz.

Knight Online’da tipik online oyunlarda olduğu gibi iyi ve kötü taraf bulunuyor. Karus ve El Morad ismindeki bu taraflarda ırk olarak yalnızca insanlar ve orklar bulunuyor. Sınıf olarak ise her iki tarafta da Warrior, Rogue, Mage ve Priest ile oynayabiliyoruz. Bu sınıfların her birinin farklı yetenekleri bulunuyor. Örneğin bir priest ile arkadaşlarımıza can verebilirken bir büyücü ile rakibimize uzaktan büyü ile saldırabiliyoruz.

Knight Onlineüzerinde karşı taraftaki rakip oyuncular ile ya da kendi tarafımızdaki oyuncular ile (player versus player) yapabiliyoruz. PVP sisteminde karakterimizin yeteneklerimizi kullanarak düşmanı öldürmeye çalışıyoruz. Fakat buradaki gerçekçilik seviyesinin oldukça düşük olduğunu belirtmeliyiz. Öncelikle sırasında sürekli olarak canınızı dolduran iksirden (pot) içebiliyorsunuz. Bu nedenle eğer iki tarafta aynı güçte ise en çok iksiri olan kazanıyor diyebiliriz. İkinci olarak ise rakibinize vurduktan bir kaç saniye sonra canının azaldığını görüyorsunuz. Bunun üzerine birde araya lag girdiğinde bir bakıyorsunuz ki ölmüşsünüz. Bu nedenle oyundaki PVP sisteminin çok sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz.

Gelelim esas konumuz olan Knight Online grafiklerine ve buna bağlı olarak sistem gereksinimlerine. Oyunun grafiklerinin çok parlak olmadığını belirtmeliyiz. Zaten ilk başladığınızda çevre dokusunun zayıflığını, binaların tasarımlarını ve karakter detaylarını gördüğünüzde bunu sizlerde anlayacaksınız. Grafiklerin bu kadar kötü olmasının tek iyi tarafı ise sistem gereksinimlerinin düşük olması. Sesleri dinlediğinizde ise mekandan mekana müziklerin farklılık taşıdığını duyabilirsiniz. Fakat aynı basit müzikler bir yerden sonra da sizleri oldukça sıkabiliyor. Oyunun bunca dezavantajı bulunmasına rağmen ülkemizde bu kadar popüler olması da farklı bir tartışma konusu. Belkide bunun nedeninin oldukça düşük bir sistem istemesi ve her bilgisayarda en son detaylar açıkken bile rahatlıkla oynanabilmesidir.

Knight Online sistem gereksinimlerinin oldukça düşük olduğundan bu kadar bahsetmişken bu bilgilerden bahsetmemek olmaz. Öncelikle oyunumuz tüm işletim sistemlerinde çalışabiliyor. Fakat yeni nesil Windows 8 üzerinde oyunda uyumsuzluk problemi yaşayabilirsiniz. İşlemcide ise oyunun açılabilmesi için minimum Pentium 2 ya da üzeri bir işlemci gerekiyor. RAM belleğinin ise en az 128 MB olması gerekiyor. Fakat oyununuzda donmalar ya da takılmalar olmasını istemiyorsanız 512 MB kapasiteye sahip bir RAM işinizi görecektir. Ekran kartında ise olarak 32 MB DirectX destekli bir 3D ekran kartının yeterli olduğunu görüyoruz. Yani herhangi bir ekran kartı ile oyunu rahatça açıp oynayabilirsiniz.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 98 / Windows XP / Windows ME
  • İşlemci: Intel Celeron 300
  • Bellek: 128 MB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 1 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: 16 MB veya üstü DirectX destekli 3D Ekran kartı
  • DirectX: Dx 8.1

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 98 / Windows XP / Windows ME
  • İşlemci: Intel Pentium 2 400
  • Bellek: 256 MB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 1 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: 32 MB veya üstü DirectX destekli 3D Ekran kartı
  • DirectX: Dx 8.1

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER