Ana SayfaOyunWorld of Warcraft Sistem Gereksinimleri

World of Warcraft Sistem Gereksinimleri

Blizzard‘ın efsanevi oyunu World of Warcraft. Adını pek çok yerde duyduğumuz bu oyun çıktığı günden bu yana MMORPG türündeki en kaliteli yapımdır. Çıkışından bu yana 10 sene geçmesine rağmen halen daha en çok oynanan online oyun olan WOW yaklaşık 20 milyon oyuncuya sahiptir. Ayrıca açıklanan bir başka rakama göre şimdiye kadar 100 milyonun üzerinde oyuncu bu oyunu denemiş ve belirli bir süre oynamıştır. Piyasaya sürdükten sonra 5 adet ek paketi çıkan oyunun son genişleme paketinin adı Mists of Pandaria olmakla birlikte yeni ek paketin yolda olduğu bilinmektedir. Her bir genişleme paketinde oyuna yeni zindanlar, eşyalar vs. gelmiş ve seviye sınırı artırılmıştır.

diğer MMORPG oyunlarında olduğu gibi seviye sistemine sahiptir. Oyundaki asıl amacın ise görevleri yaparak son seviyeye gelmek, raidlere katılarak daha güçlü eşyalar ele geçirmek ve PVP yaparak sıralamada üst sıralara çıkmak olduğunu düşünebiliriz. Oyunda aynı zamanda diğer oyunlardan farklı olarak Auction House ve Achievement sistemi bulunur. AH ile elimizdeki değerli eşyaları açık artırmaya çıkarabilir ve en yüksek fiyattan satabiliriz. Ayrıca mesleğimiz ile yaptığımız eşyaları ya da malzemeleri de buradan satarak para kazanabiliriz. Achievement sisteminde ise çeşitli görevler bulunur. Bu görevleri yapmak size çeşitli unvanlar ya da ödüller kazandırabilir. Bunların dışında oyunda yetenek ağacı, meslekler vs. gibi pek çok şey bulunur. Bunların her birine tek tek değinmeyeceğim.

Karakter yaratma ekranında ise karşımıza Horde ve Alliance olmak üzere iki taraf çıkmaktadır. Alliance’da sırasıyla İnsan, Cüce, Elf, Gnome, Dranei sınıfları bulunmaktadır. Horde’de ise Orc, Undead, Tauren ve Troll ırkları bulunur. Her bir ırkın kendine özgü özellikleri vardır. Örneğin Cüceler kendilerini dondurarak zırhlarını artırabilirler. Çıkan son ek paketler ile birlikte oyuna ayrıca Goblin ve Panda ırkları da katılmıştır. Hangi ırk olacağımıza karar verdikten sonra hangi sınıf olduğumuzu seçmeliyiz. Oyunda pek çok farklı sınıf bulunur fakat her ırk bütün sınıfları içermez. Seçtiğiniz ırkın özelliklerine göre bir sınıf seçmeniz sizler için daha faydalı olacaktır. Örneğin bir Orc ile oynayacaksanız Warrior ya da Hunter gibi bir sınıf ideal olacaktır. Veya bir Undead için büyü kullanan bir sınıf daha etkilidir. Fakat sınıf seçiminde bir sınırlama olmadığından dolayı ırkınızla alakası olmayan bir sınıfıda seçebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize bırakılmıştır.

sistem olarak çok düşük bilgisayarlarda bile çalışabilir. Fakat yüksek grafiklerde iyi bir performans istiyorsanız yüksek bir sisteme ihtiyacınız var. Öyle ki oyunu tam detaylarıyla açabilmek için çok üstün özelliklere sahip bir bilgisayarınızın olması gerekiyor. Özellikle son çıkan ek paketler ile birlikte oyunun sistem gereksinimleri bir hayli yükselmiş durumda. Kısaca için düşük grafiklerde en kötü bilgisayarda bile rahatça oynanabildiği gibi yüksek grafiklerde ise oldukça iyi bir sistem istediğini söyleyebiliriz.

Oyunun ek paketleri çıkmadan önce ilk versiyonu olan World of Warcraft sistem gereksinimlerine bakacak olursak bizlerden işlemci olarak minimum 1.3 GHz Intel Pentium 4 ya da AMD Athlon XP 1500 istiyor. Pentium 4 işlemcilerin artık neredeyse 7 yıllık bilgisayarlarda kaldığını düşünürsek oyunun hemen hemen tüm bilgisayarlarda açılabileceğini söyleyebiliriz. Ekran kartında ise minimum Nvidia GeForce FX veya ATI Radeon 9500 model bir kart istenmekte. 1 GB RAM bellek ve 25 GB boş hard disk alanı oyunun kurulup açılabilmesi için gerekli. İşletim sisteminde sistem gereksinimlerinde Windows XP’den Windows 8’e kadar tüm işletim sistemleri yazılmış. Yani her türlü işletim sisteminde bu oyunu oynayabilirsiniz. Önerilen sistem gereksinimlerini yazmıyorum çünkü açıkçası WOW’u son detaylarda oynamak istiyorsanız önerilen sistem gereksinimlerinden bile daha üstün bir sisteme sahip bilgisayara sahip olmanızda fayda var.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP (Service Pack 3 ile birlikte 32-bit) (Service Pack 2 ile birlikte 64-bit) / Windows Vista (Service Pack 1 ile birlikte 64-bit) / Windows 7 / Windows 8
  • İşlemci: Intel Pentium 4 @ 1.3 GHz / AMD Athlon XP 1500
  • Bellek: 1 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 25 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce FX / ATI Radeon 9500
  • DirectX: Dx 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP (Service Pack 3 ile birlikte 32-bit) (Service Pack 2 ile birlikte 64-bit) / Windows Vista (Service Pack 1 ile birlikte 64-bit) / Windows 7 / Windows 8
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo 4 @ 2.2 GHz / AMD Athlon 64 X2 @ 2.6 GHz
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 25 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (512 MB) NVIDIA GeForce 8800 GT / ATI Radeon HD 4380
  • DirectX: Dx 9

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER