Ana SayfaOyunDarksiders 2 Sistem Gereksinimleri

Darksiders 2 Sistem Gereksinimleri

Darksiders 2, ilk oyundaki hikayenin devamı niteliğinde başlıyor. Yüzyıllardır görevini başarılı bir şekilde sürdüren Dead, insanlığı kurtarmak ve kardeşinin masum olduğunu ispatlamak için yollara çıkıyor. Yıkılan dengeyi tekrar kurmak isteyen karakterimiz, bu sayede aynı zamanda evreni de kurtarma çabası içerisinde. Senaryo oldukça güzel olmasına rağmen oyun sırasında pek çok yerde farklı diyaloglarla karşılaşıyorsunuz. Bu da zaman zaman sizin asıl senaryoyu unutmanıza sebep olabiliyor.

İkinci oyunda bu sefer mahşerin üçlüsünün bir diğer atlısı olan Dead’i kontrol ediyoruz. DarkSiders 2 genel olarak ilk oyunun temelleri üzerine kurulmuş. Fakat aynı zamanda oldukça büyük farklılıklarda bulunuyor. Oynanışta ve senaryoda karşımıza çıkan bu farklılıklar, bazı durumlarda oldukça güzel görünse de ne yazık ki ara sıra oyunun kalitesini düşürüyor. Dark Siders 2’de oynanış olarak Prince of Persia‘dan Diablo‘ya kadar pek çok oyunu görebilirsiniz. Hack and slash tarzındaki bir dövüş sistemine sahip olan oyun aynı zamanda RPG (Role Playing Game) dinamiklerini de bünyesinde barındırıyor. Loot sistemine baktığımızda öldürdüğümüz düşmanların içerisinden etrafa saçılan eşyaları görüyoruz. Böylece istediğimiz eşyayı alabiliyoruz. Eşya çeşitliliği ise oldukça fazla. Yerden aldığınız eşyalar üzerinizde bulunandan daha iyi olduğunda ise bunu hemen anlıyabiliyor ve o eşyayı kullanabiliyoruz. Böylece menü içerisinde iki eşyayı karşılaştırıp zaman kaybetmiyoruz. Oyunda düşmanlarımıza karşı savaşırken yaptığımız komboların çok önemli olduğunu söylemeliyiz. Çünkü arka arkaya kombo vuruşları yaptığınızda gerçekten etkili saldırılar yapıyorsunuz. Kombolar dışında seviye atladığımızda yetenek ağacına puan vererek yeni yetenekleri açıp onları da kullanabiliyorsunuz.

Oyunun grafiklerine baktığımızda daha çok bir çizgi roman içerisinde oynuyoruz hissiyatını bizde uyandırıyor. Bu nedenle ilk oyundaki o tok görüntüleri ara sıra özleyebilirsiniz. Ayrıca oyundaki kaplama kalitesinin çok iyi olmadığını belirtmeliyiz. Örneğin bazı bölümlerde yerlerde bulunan kuru kafalar o kadar kötü görünüyor ki sanki on yıl öncesinin bir oyunu ile oynuyoruz. Gölgelendirmelerde de bazı bölümlerde çeşitli sıkıntılar olabiliyor. Özellikle ağaçlık alanlarda duvarlara dikkat ederseniz gölgelerin sonradan geldiğini fark edeceksiniz. Buna rağmen oyunda ilerledikçe girdiğimiz mekanlar bizleri büyülüyor. Çünkü oldukça büyük yapılar ve haritalar oyun içerisinde bizleri bekliyor. Fakat haritanın bu kadar büyük olması bizi oradan oraya yürümek zorunda bırakmıyor çünkü ilerledikçe bir yerden sonra ışınlanma özelliğimiz oluyor.

Oyunun müzikleri ise oldukça etkili. Üflemeli ve vurgulu çalgılar ile çalınan müzikler ilk başta size gerçekten güzel gelsede ne yazık ki bir yerden sonra bu müziklerden sıkılabiliyorsunuz. Çünkü aynı müzikleri pek çok yerde tekrar tekrar dinlemek zorunda kalıyorsunuz. Doğal olarak da oyuncular bir yerden sonra bu şarkılardan sıkılabiliyorlar. Karakter seslendirmeleri ise oldukça başarılı yapılmış. Özellikle ana karakterimiz olan Dead konuşurken o puslu sesi içinizde hissediyorsunuz.

Sonuç olarak Dark Siders 2 sahip olduğu yenilikler ile keyifli bir oynanış sunuyor. Bazı teknik ya da görsel hataları barındırmasına rağmen oyunun atmosferinin oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bünyesinde loot sisteminden RPG dinamiklerine kadar pek çok şeyi barındırması oyunculara zengin bir içerik sunuyor.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP / Windows Vista (Service Pack 1 ile birlikte) / Windows 7
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo@ 2.0 GHz / Athlon 64 X2 Dual Core 3600
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 30 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (512 MB) NVIDIA 9800 GT veya eşdeğer AMD ekran kartı
  • DirectX: Dx 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Herhangi dört çekirdekli AMD veya Intel işlemci
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 30 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (512 MB) Nvidia GeForce GTX 260 veya eşdeğer AMD 
  • DirectX: Dx 9

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER