Ana SayfaOyunMetro: Last Light Sistem Gereksinimleri

Metro: Last Light Sistem Gereksinimleri

Metro: Last Light 3. Dünya savaşı sonrasını anlatıyor ve ne yazık ki insanoğlunun yeryüzünden silinmek üzere olduğu bir dönemdeyiz. Çünkü senaryomuzda nükleer silahlar neredeyse her şeyi yok etmiş ve dünya üzerinde hemen hemen bütün canlıların yaşamı sona ermiştir. Durum böyle olunca da Moskova halkı en güvenli mekan olan metro istasyonlarına sığınmışlardır. Savaş sonrasında hayatta kalanlar yeryüzünde bulunan radyasyon ve mutantlar nedeniyle metrolardan dışarı çıkamazlar.

Metro 2013’ün devamı niteliğinde olan Metro Last Light, eski oyundan 1 yıl sonrasında geçiyor. İlk oyununun sonunu hatırlayacak olursak kara derili ismindeki insanlığı tehdit eden yaratıkları toptan yok ediyorduk. Last Light’ ise bir arkadaşımızın hayatta kalmış bir kara derili ile karşılaşması ve bizimle iletişim kurmaya çalışması ile başlıyor. Ana karakterimizde bu kara derililerin zararsız olduğunu düşünmesinden dolayı bizde bu yaratıkla bağlantı kurmaya çalışıyoruz. İlk oyunu oynayan oyuncuların bu yeni oyunu seveceklerini kesinlikle garanti edebiliriz çünkü Last Light yine senaryo olarak oldukça kaliteli bir yapım. Fakat eski oyunu oynamadan buna geçmenizi tavsiye etmeyiz çünkü hikaye olarak kopukluklar yaşayabilirsiniz.

Aslında bir kitaptan uyarlanan Metro serisi oyun olarak oldukça başarılı bir yapım. Aktarılmak istenileni mükemmel bir şekilde bizlere gösteren ve A4 Games tarafından yaratılan Metro Last Light grafiksel olarak gözlerimizi yine kamaştırıyor. Doğal ve yapay olarak detaylı ışıklandırmalar, havada uçuşan mermiler, kıvıllcımlar, su efektleri, sisler ve kaliteli kaplamaları ile Last Light gerçekten sayılı oyunlardan bir tanesi. Ayrıca eski oyuna oranla karakterimizin çevre etkileşimi önemli oranda artmış. Bunu etrafa ateş ederken daha net bir şekilde görebiliyorsunuz. Yürürken ise çarptığımız objelerin hareket etmesi de bu etkileşimin önemli parçalarını oluşturuyor. Örneğin yürürken yolunuzdaki bir şişeye yanlışlıkla değdiğiniz de ses çıkararak ilerliyor ve düşmanlarınız tarafından fark edilebiliyorsunuz. Yada asılı olan etlere değdiğiniz de bu etler havada sallanabiliyor. Oyuna bu ve bunun gibi pek çok unsur eklenmiş. Bir süre sonra yer yüzüne çıktığınızda ise sisle kaplanmış toprakta ilerlerken ölü ağaçları ve bina yıkıntılarında ki detayları gördüğünüzde etkilenmemek elde değil. Grafiklerde hoş görünmeyen bir unsur olan karakterlerin yüz detayları böyle kaliteli bir yapıma hiç yakışmadığını söyleyebiliriz. Çünkü oldukça basit ve donuk görünen yüz kaplamaları bütün bu atmosferin yanında oldukça kötü görünüyor. Açıkladığımız tüm bu üstün grafik detaylarının tabi ki doğal olarak bir dezavantajı bulunuyor. O da Metro Last Light Sistem Gereksinimleri içeriğinde çok yüksek donanımlar istenilmesi.

Seslendirmelerde ortam sesinde oldukça iyi bir performans sergileyen Last Light, karakter seslendirmelerinde yine sönük kalıyor. Anlaşılan A4 Games karakterler üzerinde çok fazla durmamış ve bizi daha çok atmosfere odaklama çalışmış. Metroda gezinirken insanların muhabbetlerini duyabiliyorsunuz ve bunlar genellikle endişe dolu ve savaşı anlatan şeyler olduğunu anlayabiliyorsunuz. Bu da size o savaş atmosferini tam olarak yaşatıyor ve seslerdeki ufak açığı kapatıyor diyebiliriz. Ayrıca Metroda gezinirken bir korku oyunu olmamasına rağmen yaratıkların başarılı seslendirmeleri nedeniyle zaman zaman geriliyorsunuz. Müziklerde ise ortamın atmosferine bağlı olarak gerektiğinde hüzünlü gerektiğinde ise aksiyon dolu başarılı gitar soloları dinliyoruz.

Oyunumuz bir hayli yüksek sistem gereksinimleri istiyor. Oyun test edildiğinde Intel Core i7-3610QM işlemci, 3 GB Nvidia Geforce GTX 670M ekran kartı ve 16 GB DDR 3 RAM‘e sahip bir bilgisayarda full detaylar açık iken ne yazık ki 10 FPS alınıyor. Ayarların orta seviyeye kadar düşürülmesi ile bu oran 60 FPS’ye kadar çıkabiliyor.

Metro Last Light sistem gereksinimleri ise bizlerden en düşük çift çekirdekli 2.2 GHz işlemci, 2 GB RAM bellek ve 256 MB, Shader 3.0 destekli NVidia GTS 250 ya da HD Radeon 4000 ekran kartı istiyor. Eğer daha yüksek bir performans istiyorsanız dört çekirdekli 2.6 GHz işlemci, 4 GB RAM, NVidia GTX 580/660 Ti ya da HD Radeon 7870 model ekran kartı istenilmiş. Dediğimiz gibi bu gereksinimlerin normal bir oyuna oranla oldukça yüksek. Fakat oyunu oynadıktan ve mükemmel grafik kaplamalarını gördükten sonra sistem gereksinimlerinin neden bu şekilde olduğunu daha iyi anlayabiliyorsunuz.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP (32 bit) / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8
  • İşlemci: 2.2 GHz Dual Core
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: 20 GB
  • Ekran kartı: (256 MB) NVidia GTS 250 / HD Radeon 4000 (Shader 3.0 destekli)
  • DirectX: DX 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows VistaWindows 7 / Windows 8
  • İşlemci: 2.6 GHz Quad Core
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: 20 GB
  • Ekran kartı: NVidia GTX 580/660 Ti / HD Radeon 7870
  • DirectX: DX 11

[ads3]

Ultra Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista / Windows 7 / Windows 8
  • İşlemci: 3.4 GHz Quad Core veya üzeri
  • Bellek: 8 GB
  • Gerekli boş disk alanı: 20 GB
  • Ekran kartı: Nvidia GTX 680 SLI / GTX 690
  • DirectX: DX 11

BENZER MAKALELER

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER