Ana SayfaOyunLost Planet 3 Sistem Gereksinimleri

Lost Planet 3 Sistem Gereksinimleri

Capcom tarafından geliştirilen Lost Planet 3 ne yazık ki bize istediğimiz kaliteyi sunamıyor. İstediği başarıyı elde edemeyen üçüncü oyunda soğuk bir gezegene düşerek başlıyoruz. Oyuna başlar başlamaz Dead Space serisi ile olan benzerliğini aşırı bir şekilde görebiliyoruz. Peki neden böyle bir sonuca vardım. Öncelikle oyun uzayda soğuk bir gezegende başlıyor ve bir gemide hayatta kalmaya çalışan insanlarla karşılaşıyoruz. Sonra karımızla iletişime geçebilmek için bilgisayarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Bu senaryonun aynısını Dead Space serisinde de görmüştük. Hadi bunu geçtim oyunun envanter sistemini gördüğünüzde tamamen aynısı diyebilirsiniz.

Fakat biz bu benzerliği bir kenara bırakarak oyunun diğer detaylarına devam edelim. Lost Planet 3 Sistem Gereksinimleri biraz yüksek görünüyor. Bu bilgilere en son değineceğiz. Oyunda bir açık dünya tarzı harita bulunuyor. Bir uzay gemisinde yaşıyor ve görevlerimizi buradan alıyoruz. Dışarı çıktığımızda ise pek çok farklı yaratık ve düşmanla karşılaşıyoruz. Ayrıca dışarısı çok büyük ve soğuk olduğundan çeşitli robotları ulaşım aracı olarak kullanıyoruz. Mech isimli bu robotlar bizim bir yerden başka bir yere gitmemizde oldukça faydalı oluyorlar. Ayrıca onlarla savaşa girebiliyor veya müzik dinliyebiliyoruz. Harita büyük demiştik fakat ne yazık ki her yer birbirine benziyor ve bir süre sonra sürekli aynı şeyleri yapmaya başlıyorsunuz.

Dışarısının yaratıklarla olduğunu söylemiştik. İrili ufaklı pek çok uzaylı ile karşılaşabilirsiniz. Ufak olanlar kolay bir şekilde öldürülseler de çok sayıda üzerinize geldiğinde zorlayıcı olabiliyorlar. Ayrıca çok büyük olanları da var. Bunları ise öldürebilmeniz için zayıf olan noktalarından(termal enerji noktalarından) vurmanız gerekiyor. Aksi halde hasar almıyorlar. Ayrıca oyundaki termal enerjileri toplayarak eşyalarımızı ve silahlarımızı geliştirebiliyoruz.

Lost Planet 3 grafikleri iyi bir seviyede. Oynanış olarak olmasa da grafikleri ile bir nebze de olsa paçayı kurtarmayı başarıyor. Lost Planet 3 sistem gereksinimleri ise şu şekilde. Minimum olarak Intel Core 2 Duo E6600 işlemci ve Nvidia GeForce 8800 GTS ekran kartı istenilirken önerilenler de Intel Core 2 Quad Q9500 işlemci ve Nvidia GeForce GTX 560 modeli yazılmış. GTX 560’ın GTX serisinde aşağılarda yer aldığını düşünecek olursak orta seviye bir ekran kartı ile oyunu rahat bir şekilde oynayabileceğimizi söyleyebiliriz. RAM olarak ise 4 GB kapasiteye sahip bir RAM bellek işinizi görecekti.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: (32-Bit) Windows XP
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E6600 @2.4GHz / Athlon 64 X2 Dual Core 5400
  • Bellek: 2 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 12 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (512MB) Nvidia GeForce 8800 GTS / ATI Radeon HD 3850
  • DirectX: Dx 19

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: (64-Bit) Windows 7
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9500 @2.83GHz / AMD Phenom II X4 955 Black Edition
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 12 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (1024MB) Nvidia GeForce GTX 560 / ATI Radeon HD 7790
  • DirectX: Dx 10

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER