Ana SayfaOyunThief Sistem Gereksinimleri

Thief Sistem Gereksinimleri

PC oyuncularının eskilerden beri aşina oldukları Thief serisinin yeni oyunu ile hırsızlığa devam ediyoruz. Oyunumuzda bir hırsız ile oynadığımızdan normal olarak dövüşlerden olabildiğince kaçarak, görünmeden ve sessizce gölgelerden ilerliyoruz. Bu nedenle Thief içerisinde gizlilik unsurlarını olabildiğince en iyi şekilde kullanarak ilerlemek bizim birinci ve en önemli unsurumuz. Ama bu tabi ki oyunda hiç aksiyon bulunmadığı anlamına gelmiyor. Açıklanan Thief Sistem Gereksinimleri detaylarını sayfanın en alt kısmından öğrenebilirsiniz.

Oyuna başlarken Rogue, Thief ve Master olmak üzere 3 adet zorluk seçeneğimiz bulunuyor. İstersek bunları seçmeyip kendi zorluk seviyemizi kendimiz ayarlayarak da başlayabiliyoruz. Oyunu ne kadar zor yaparsak aldığımız puanlarda o kadar artıyor. Ayrıca oyunumuzda tecrübe kazanarak seviye atlama sistemi bulunmuyor. Bunun nedeni ise karakterimizin zaten tecrübeli bir hırsız olmasından dolayı böyle bir sistemin oyunun teması ile uyuşmaması.

Thief içerisinde olabildiğince ses çıkarmadan en fazla eşyayı toplamaya çalışarak para kazanıyoruz. Çalabileceğimiz objeler etrafta parlayarak kendilerini belli ediyorlar. Bu sayede neyi çalıp neyi bırakacağımızı anlamış oluyoruz. Her eşyanın bir değeri oluyor ve çaldığımızda bize direk para olarak geliyor. Paramız ile marketten kendimize farklı eşyalarda alabiliyoruz.

Oyunumuzda karakterimizin etraf ile olan etkileşimi olabildiğince üst düzeyde yapılmış. Yani her türlü kapıyı, dolabı, çekmeceyi açıp kapatabiliyoruz. Bunlardan kilitli olanları açabilmek için belirli başlı tekniklerimiz bulunuyor. Örneğin bir evin kapalı penceresini dışarıdan açmak için ufak levye kullanıyoruz. Ya da kilitli bir sandığı açmak için lock pick sistemini kullanıyoruz. Bu sistemden kısaca bahsetmemiz gerekirse oyunda bir kilidi açarken ekranımızda beyaz yuvarlaklar beliriyor ve içleri tam beyaz olduğunda kilidi açabiliyoruz. Zira eski Thief oyunlarında daha gerçekçi bir kilit açma sisteminin olduğunu hatırlayacak olursak bu yeni sistemin bir kilidi açmak için oldukça basit kaçtığını söyleyebiliriz.

Oyun içindeki güzel noktalardan birisi ise gördüğümüz eşyaları inceleyerek kenarında köşesinde değerli bir şeyin olup olmadığına bakabilmemiz. Örneğin bir bölümde karakterimiz bir tablodan şüpheleniyor ve yanına yaklaşıp tablonun köşelerini dikkatlice incelediğimizde bunun aslında bir kasayı saklamak için konulan tablo olduğunu anlıyoruz. Ayrıca oyun harika grafiklere sahip. Özelliklere eski oyunlarına oranla muhteşem bir ilerleme kaydedilmiş. Tabi Thief Sistem Gereksinimleri de doğal olarak yükselmiş.

En önemli silahımız olan yayı pek çok yerde kullanabiliyoruz. Örneğin belirli noktalara yay sayesinde oklu halatlar atarak oraya tırmana biliyoruz. Ayrıca eski oyunlarına göre yeni Thief daha akıcı bir oyun diyebiliriz. Karakterimizin koşu ve zıplama hareketlerinin daha hızlı olduğunu oyunu oynarken fark edeceksiniz. Oyundaki ışık göstergesi bu sefer sağ alt kısımda görünüyor. Işığa çıktığımızda bu gösterge parlak iken gölgelere geçtiğimizde ise kararıyor. Thief’de duvarların kenarlarından eğilerek bakabiliyor ya da yerde kayarak hızlı bir şekilde karşıdan karşıya geçebiliyoruz. Bu sayede ışık olan yerlerde görünmeden istediğimiz noktaya ulaşıyoruz. Işıklı ortamlarda görünmeden ilerlemenin bir diğer yolu ise ışık kaynaklarını yok etmek. Lambalara ya da diğer ışık kaynaklarına silahımız ile vurarak yok edebiliyoruz veya mumları elimiz ile söndürebiliyoruz.

Oyunun hikayesine bakacak olursak karakterimiz uzun zamandır bulunmadığı The City ismindeki bir şehre geri dönüyor. Fakat şehirde salgın olduğunu ve herkesin sefalet içerisinde yaşadığını görüyoruz. Zengin kesimin ise inanılmaz varlıklı olduğunu ve zenginler ile fakirler arasında büyük bir uçurumun bulunduğunu anlıyoruz. Bunun üzerine Robin Hood gibi zenginlerden mallarını çalıp fakirlere vermeye başlıyoruz. Baron ismindeki kötü karakter bu şehri yönetiyor. Bizde onun bütün mal varlığını çalarak fakir kişilere yardım etmeye çalışıyoruz.

Oyunda bazı noktalarda bölümü nasıl geçeceğimizi kendimiz bulmak zorundayız. Muhafızlara nasıl görünmeden ilerleyebiliriz ya da hangilerinin dikkatini çekmemiz gerekir gibi soruların hepsini genellikle bir kaç deneme yanılma yöntemi ile bulabiliyoruz. Ayrıca eski oyunlarda olduğu gibi pek çok farklı ok türümüz bulunuyor. Bunlardan birisi olan su okları ile ateş kaynaklarını söndürerek ışığı ortadan kaldırabiliyoruz. Okun dışında yanımızda bir adet tokmak bulunuyor. Bu tokmağı kullanarak düşmanlarımızı arkalarından bayıltıyor ya da duvarlara tırmanıyoruz.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista (Platform güncellemeli)
  • İşlemci: Yüksek performans çift veya dört çekirdekli işlemci
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 20 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GTS 250 / AMD Radeon 4800
  • DirectX: Dx 10

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / Windows 8
  • İşlemci: Intel Quad Core i7 / AMD FX 8000
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 20 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: Nvidia GTX 660 / AMD Radeon HD veya R9 serisi
  • DirectX: Dx 11

BENZER MAKALELER

7 YORUMLAR

  1. İşte yıllardır beklediğim oyun :) bilgisayar sürümünü sabırsızlıkla bekliyorum su anda ne yazık ki sadece konsollar için surumu bulunuyor fakat sistem gereksinimlerini yayınlamanız benim için çok iyi oldu :)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

EN SON EKLENENLER