Football Manager 2014 adından da anlaşılacağı gibi bir menajerlik oyunu. Oyunumuzda ilk olarak yönetmek istediğimiz takımı seçiyoruz. Daha sonra takımımızın maç taktiklerini ayarlayarak maçlarımıza başlıyoruz. Fakat işler bunlarla da bitmiyor. Takımdaki tüm oyuncuların moral seviyeleri bulunuyor. Bu moral seviyesi düştüğünde ise oyuncularımız sürekli olarak bizlere şikayetlerde bulunmaya başlıyorlar. Bu şikayetler her türden olabiliyorlar. Siz oyuncularınız ile ilgilenseniz bile moralleri düşük olabiliyor çünkü bazı durumlarda oyuncu takımda ayrılmak ve başka takıma transfer olmak istiyor. Oyunda bir menajer olarak bunun gibi pek çok sinir bozucu durumla karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Football Manager 2014içerisinde Türkiye 3. ligi dahil olmak üzere aklınıza gelebilecek bütün ligler bulunuyor. Takımızın maç taktiğini ise en ince ayrıntısına kadar ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca maç öncesi oyuncularınızı motive edebileceğiniz şeyler söyleyebiliyorsunuz. Örneğin”burada favoriyiz, oraya çıkın ve beni etkileyin” vs. gibi laflar ettiğinizde oyuncularınızın performansı artıyor. Maça girdiğinizde ise maçı izlemek için farklı seçenekler var. İster sadece önemli pozisyonları isleyebilir isterseniz tüm maçı izleyebilirsiniz. Kamerayı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Oyunu hızlandırıp yavaşlatabilirsiniz. Yani maçı istediğiniz gibi izleyip oyuncularınıza, taktiğe her şeye müdahale edebiliyorsunuz.

Kısacası oynayabileceğiniz en iyi menajerlik oyununun Football Manager 2014 olduğunu söyleyebiliriz. Oyuna müdahale edebildiğinizi söylemiştim. Takıma pek çok farklı taktiği söyleyebiliyoruz. Örneğin havadan orta yapmalarını ya da press yapmalarını söyleyebilirsiniz. Baktınız yeniyorsunuz defans ağırlıklı oynamalarını bildirebilirsiniz. Ekrana çıkan bu komutları işaretleyerek istediğiniz her şeyi söyleyebilirsiniz. Bu da oyunu oldukça gerçekçi yapan önemli bir faktör.

Football Manager 2014 sistem gereksinimleriiçerisinde hem Windows için hemde Mac için ayrı ayrı bilgiler bulunuyor. Ayrıca sadece minimum gereksinimler veriliyor. Çünkü eğer düşük bir sisteme sahip olsanız bile maçları 3 boyutlu izlemeyerek de bu oyunu oynayabilirsiniz. Ama iyi bir sisteminiz varsa grafik ayarlarını en üst düzeye getirebilirsiniz. Bu nedenle oyunun minimum sistem gereksinimleri oldukça düşük.

Oyunun Linux işletim sistemi için olan sistem gereksinimleri mevcut fakat biz buna değinmek istemiyoruz. Sadece Windows ve Mac’in yeterli olduğunu düşünüyorum. Windows işletim sistemi için yayınlanan sistem gereksinimleri bilgilerine baktığımızda oyun bizlerden en düşük ATI Radeon 9800 ekran kartı ve Intel Pentium 4 işlemci istiyor. Bu nedenle Football Manager 2014için aslında sistem gereksinimleri çok da önemli değil. Her türden bilgisayar ile bu oyunu rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

[ads1]

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8
  • İşlemci: Intel Pentium 4 / AMD Athlon XP @1.6 GHz
  • Bellek: 1 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 3 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (128 MB) Nvidia GeForce FX 5900 Ultra / ATI Radeon 9800 / Intel GMA X3100
  • DirectX: Dx 9

[ads2]

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: X 10.6, 10.7, 10.8
  • İşlemci: Intel Core @1.8GHz
  • Bellek: 1 GB
  • Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 3 GB olarak belirtiliyor.
  • Ekran kartı: (128 MB) NVidia GeForce 7300 GT / ATI Radeon X1600 / Intel GMA X3100
  • DirectX: Dx 9

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz